EL PERIÓDICO es reforça

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO es reforça

EL PERIÓDICO es reforça

EL PERIÓDICO reforça el seu equip de direcció coincidint amb el nomenament d’Albert Sáez com a director general de Continguts de Prensa Ibérica, càrrec que compagina amb la direcció del diari que ocupa des de fa quatre anys. A partir d’ara EL PERIÓDICO, la directora adjunta del qual és Gemma Martínez, tindrà dues sotsdireccions de nova creació, que estaran ocupades per Pilar García Baro i Sergi Saborit Vilà, dos professionals d’àmplia trajectòria i reconegut prestigi dins i fora de la redacció. García serà subdirectora d’Edició Impresa, i Saborit, subdirector d’Informació. Les seves aportacions seran clau per a la millora de l’organització i del producte. A més, contribuiran a treure el màxim partit als continguts elaborats per la redacció, amb un treball que permetrà ampliar la base de lectors del diari gràcies al pes més gran de la informació econòmica i de Barcelona. EL PERIÓDICO va tancar el 2023 amb 12,1 milions d’usuaris únics mensuals, ocupant el desè lloc al rànquing que elabora a Espanya el mesurador oficial GFK.

García (París, 1970) ja era coordinadora de l’edició impresa des del gener i com a tal la responsable de tots els productes que EL PERIÓDICO publica en paper i dels que elabora en aquest mateix format per a altres publicacions del grup Prensa Ibérica. Ara ascendeix a la subdirecció del diari a què es va incorporar el 2000, després d’una llarga experiència en premsa local, tant en televisió com en mitjans escrits, sobretot a l’àrea del Maresme i Mataró. A EL PERIÓDICO García, llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB, ha format part de diferents àrees i ha destacat sobretot per la seva tasca d’editora, que ha exercit amb brillantor a la secció de Política i a l’àrea de Panorama (Internacional, Política i Economia) abans d’assumir el conjunt de l’edició impresa, que integra també el suplement Entendre-hi Més i Opinió.

Saborit (Torelló, 1973), per la seva banda, arriba al diari després d’acumular una dilatada trajectòria com a periodista especialitzat en premsa econòmica i en premsa digital. Durant més de 20 anys va treballar al diari Expansión, on va exercir com a redactor i com a cap de secció a Catalunya. Gran coneixedor de la indústria de l’alimentació, distribució i consum, és també expert en empreses familiars, companyies cotitzades i sector financer i bancari. Va ser membre fundador del suplement diari Expansió Catalunya, que es va convertir en la referència en informació empresarial catalana.

Des del 2020 i fins a la seva incorporació a EL PERIÓDICO ha sigut el director de The New Barcelona Post, diari natiu digital especialment abocat a donar difusió a notícies de Barcelona i a visibilitzar el talent i potencial de la ciutat. Llicenciat en Ciències de la Informació (especialitat Comunicació Audiovisual) per la Universitat de Navarra, ha completat la seva formació periodística amb un programa de desenvolupament directiu (PDD) a IESE.

García i Saborit formaran part de l’equip de subdirectors que pilota la subdirectora de Coordinació Informativa, Carol Álvarez, i del qual també formen part Bernat Gasulla, Rafa Julve i Xurxo Martínez. Gasulla, fins ara responsable d’Última Hora, assumirà noves funcions i passarà a ser el subdirector responsable de Cap de Setmana. Ell liderarà tota l’activitat del diari, en els seus diferents formats, amb continguts específics pensats per a aquest període de la setmana que es vol potenciar. Julve continuarà al capdavant de Multimèdia i Martínez, de Canals.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Joan Cañete deixa d’ocupar la subdirecció del diari per incorporar-se a la Direcció General de Continguts del grup. Des d’allà, contribuirà a definir les estratègies de transformació de les redaccions dels diaris de Prensa Ibérica.

Finalment, Jan Magarolas s’ha incorporat a l’equip d’hiperlocalisme i edicions digitals metropolitanes del diari. Magarolas serà el responsable de pilotar el pròxim llançament d’EL PERIÓDICO TARRAGONA. Es completa així la presència de Prensa Ibérica a Catalunya, on compta amb les capçaleres d’EL PERIÓDICO Sport, Diari de Girona, Empordà i Regió 7.