Newsletter

Una victòria de Pimec

1
Es llegeix en minuts
Una victòria de Pimec

Qui bé busca, bé troba. Antoni Cañete, l’actual president de la petita i mitjana empresa catalana, Pimec, ha aconseguit finalment que aquesta patronal sigui reconeguda com a agent en el diàleg social, primer en el Consell Econòmic i Social i, posteriorment, en la negociació col·lectiva. Que ningú s’alarmi, no és cap privilegi per als catalans. La porta de Pimec s’obre per a totes les organitzacions territorials amb representativitat, que són moltes. És la cara b de la foto de dissabte amb Milei. Aquesta legió de petits i mitjans empresaris que no freqüenten les catifes del poder però que són una part substancial de la creació de riquesa, de la innovació i de la generació d’ocupació a Catalunya i a tot Espanya.

Notícies relacionades

Les petites i mitjanes empreses són l’economia real, la que no maquilla els resultats en un Excel, ni fa enginyeria financera, la que viu enterrada en els formularis que pacten els alts funcionaris de l’Estat amb les grans consultores per repartir-se les ajudes públiques i les concessions entre uns pocs, la que pateix l’increment del cost de l’energia i la pujada dels tipus d’interès sense marge per apujar els preus als seus clients. Aquesta economia guanya pes en el diàleg social a Espanya. I és gràcies a l’afany de Pimec i de Cañete, que ha remogut cel i terra i s’ha esgargamellat explicant-ho a les dretes i a les esquerres fent de grup de pressió en la seva més noble expressió.

L’entrada de Pimec i de les organitzacions territorials en el diàleg social pot ser la translació a l’economia de la necessitat que té Espanya de reconèixer-se en la diversitat i no en la uniformitat o en el centralisme. L’estat de l’economia no pot mesurar-se només per l’Ibex 35, que és molt important, ni pel ple als restaurants de Madrid on ningú paga el sopar de la seva butxaca, que no passa res perquè els vagi bé. La intel·ligència en la negociació sumada a la perseverança en els objectius acaba donant resultat.

Temes:

PIMEC Pimes