Tema de diumenge

El Sant Jordi més internacional

EL PERIÓDICO repassa les novetats de la pròxima festa del llibre i la rosa a Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Sant  Jordi més internacional

Davant la imminent festa de Sant Jordi, EL PERIÓDICO abordarà, quatre anys després de la pandèmia de la covid-19, l’edició d’aquest any del llibre i la rosa, que acollirà una notable presència d’escriptors internacionals. També s’inclourà una entrevista amb el pregoner de la festivitat, l’actor i escriptor anglès David Walliams, primer autor de literatura infantil que participa en aquest acte.

A més, també es recull el diàleg que dos escriptors i firmes habituals d’aquest diari, Jordi Puntí i Miqui Otero, van mantenir al Palau de la Música Catalana com a aperitiu literari de la festa, a tomb de la recent publicació de les seves últimes novel·les: Confeti i Orquesta, respectivament. Dues obres formidables, tot i que amb premisses de partida allunyades. Si a Confeti (Premi Sant Jordi 2023), Puntí construeix una ficció literària a partir de las aventures, reals i apòcrifes, del músic i caricaturista Xavier Cugat; a Orquesta Otero se serveix de la crònica d’una revetlla d’estiu en un entorn rural per retratar i celebrar les vides alienes i defensar la importància del nosaltres davant el jo.

L’Iran

Notícies relacionades

El suplement Entendre -hi+per la seva banda, posa el focus al Pròxim Orient. I és que, per primera vegada en dècades, l’Iran va llançar el cap de setmana passat un atac contra Israel des del seu territori, en un gir radical de les regles del joc que han sostingut els difícils equilibris a la convulsa regió del Pròxim Orient.

Una setmana després d’aquest fet sense precedents i mentre el Govern de Benjamin Netanyahu sospesa la seva resposta, el suplement Entendre-hi+ analitza quines són les possibilitats que l’escalada continuï i desemboqui en una guerra regional. Per a això, la periodista Georgina Higueras ens traça un ampli retrat del país dels aiatol·làs, de les seves capacitats i les seves possibles intencions, per mirar de donar una resposta a una pregunta que inquieta molta gent en aquests moments d’incertesa: ¿s’ha de tenir por de l’Iran.