Com castigar durament el PSOE

Sé que només soc un votant i per tant res del que jo decideixi té cap mena d’importància

3
Es llegeix en minuts
Com castigar durament el PSOE

José Luis Roca

Oh, escriuré un article terrible, però les circumstàncies m’hi empenyen. M’imagino també que, per qüestions ideològiques, entre els lectors d’aquest diari hi deu haver més persones en la meva situació. Resulta que en les pròximes eleccions catalanes vull castigar durament el PSOE. El meu únic objectiu és aquest: fer-li mal i que ho sàpiguen. Perquè ens situem, soc el típic que solia votar el PSOE quan no sabia què votar. Sempre considerava que votar PSOE era fer-ho per inèrcia, sense gaire mal. Per a mi el PSOE era la casella en blanc, lloc de tornada des del vot a partits redemptors i fraudulents, un guaret. Com a tot votant mitjanament alfabetitzat del PSOE, mai em va agradar massa el PSOE, però van portar el matrimoni gai, la llei de dependència, una tèbia socialdemocràcia redistributiva, etcètera.

Però llavors va arribar Pedro Sánchez. Admeto que el vaig votar el 2019, quan prometia que els indults eren impensables i que amb Bildu ni a la porta del lavabo. Quan va indultar els independentistes i va entregar Navarra a Bildu em vaig sentir, no tinc cap altra manera de dir-ho, com una meuca barata. La bola que Sánchez havia llançat contra els seus votants només s’ha agreujat després del 23J, amb l’amnistia a delinqüents a canvi de set bruts escons per a la seva pròpia investidura. Tant és així que, si votar costés diners, penso que a Sánchez ja l’haurien condemnat per estafa, com al venedor d’una nevera que escalfa o d’un submarí que flota.

Em diran que tots els polítics menteixen i és veritat, però no s’ha vist en democràcia que un polític menteixi com ho ha fet Pedro Sánchez. Per a mi ha polvoritzat el rècord anterior, que era Aznar amb les armes de destrucció massiva de l’Iraq. Més frau hi ha en Sánchez, que es va presentar com a vector de regeneració interna en un PSOE corrupte i va dir que "polítics indultant polítics" era la corrupció màxima. Jo estava d’acord amb això, però el 2019 vaig constatar que Sánchez ja no.

Quan, dos dies abans de les eleccions del 23J, Sánchez va dir a Silvia Intxaurrondo en tota la cara que l’amnistia estava fora de la Constitució i era impossible, tot i que jo ja tenia clar que no tornava a votar aquest PSOE ni mort, vaig saber que hi hauria amnistia i vaig tornar a sentir l’efervescència de l’estafa per més que ara se la mengessin altres. Van començar llavors a justificar-se des del PSOE amb el conte de "girar full" i "reconciliar-se mentre els agressors de la meitat dels catalans, des de Waterloo o el Congrés, parlaven d’humiliació a l’Estat i reincidència". ¡Jo no vull reconciliar-me!, pensava. ¡No, almenys, sense que Carles Puigdemont m’hagi demanat perdó! ¿Com pot existir reconciliació amb qui proclama que tornarà a pegar-te? Que el PSOE hagi acabat demanant perdó en nom de l’Estat hauria de ser, com ha dit Arcadi Espada en el seu pòdcast, la tomba del PSC.

Notícies relacionades

Jo vull contribuir a excavar-la. ¿Com pot venjar-se un votant? La meva intenció és condensar el meu vot en forma de punyal per clavar-lo al PSOE. Sé que només soc un votant i per tant res del que jo decideixi té cap mena d’importància. Faria falta que milers de persones obressin com jo i ho proclamessin en milers d’articles de premsa, però no estic aquí per fer proselitisme. Simplement dic el que penso. Quan s’obrin les urnes, sapigueu que un dels vots és el meu i està carregat amb el sentit que explico aquí.

La pregunta és, de nou, ¿a qui votar? ¿De quina manera expressar el repudi ètic contra el partit que ha convertit la humiliació de la meitat dels catalans (inclosos els socialistes) per part dels de Junts en una cosa acceptable? ¿Com venjar l’afront contra l’Estat de dret que suposa donar la raó a Carles Puigdemont? Desproveït per complet dels meus prejudicis i recels ideològics, dissenyo la meva decisió de vot amb l’única idea de castigar Sánchez. Votar el PP perjudicaria Ciutadans. Votar Ciutadans, el PP, i votar Vox seria votar contra tots. Però l’altre dia, Puigdemont, vaig veure la llum. ¿Què pot fer més mal al PSOE que votar el monstre que el PSOE ha ressuscitat? No em queda cap altra opció que votar Junts.

Temes:

EH Bildu PSOE