A contrallum

Teràpies que maten

1
Es llegeix en minuts
Poca corrupció ja és molta corrupció_MEDIA_1

Poca corrupció ja és molta corrupció_MEDIA_1 / FRAncina cortès

En un món mitjanament habitable ningú s’hauria d’alegrar de la corrupció dels altres. Però aquí, quan es corromp l’esquerra, se n’alegra la dreta i, quan es corromp la dreta, se n’alegra l’esquerra. Com que el riure va per barris, a qui li toca alegrar-se ara és al PP a compte del cas Koldo i companyia. Em pregunto què hauria passat si Feijóo, després de conèixer l’escàndol, hagués telefonat a Pedro Sánchez per mostrar-li la seva solidaritat:

–Sento això de la corrupció al teu partit. Si en alguna cosa puc donar-te un cop de mà, avisa.

És clar que el PSOE hauria d’haver fet el mateix quan el problema es donava al PP. En qualsevol cas, algú hauria de començar. No està bé alegrar-se’n quan a l’equip dels teus adversaris polítics apareixen fruites podrides. Cal lamentar-se de la corrupció aliena com si fos pròpia.

Corrupció

Notícies relacionades

Els contribuents ens quedaríem al principi de pedra, evidentment, davant aquestes mostres de solidaritat. Ens preguntaríem si cadascun de nosaltres, de manera individual, no estem desitjant que enxampin algú de dretes posant la mà a la caixa, si som d’esquerres, o algú d’esquerres cobrant una comissió il·legal, si som de dretes. Tots ens trobem una mica en aquest joc que ningú s’atreveix a trencar, malgrat com d’eficaç que resultaria des del punt de vista de la decència personal i pública. L’increïble, a més a més, és que donaria vots al primer que s’atrevís a fer-ho, ja que, acostumats com estem a les mesquineses electoralistes, ens semblaria un gest heroic.

Però potser sigui una fantasia boja, sobretot si la corrupció està infiltrada de tal manera en el sistema que en forma part. Potser els Koldos que apareixen de tant en tant aquí o allà no siguin res més que la punta d’un iceberg que habitualment passa inadvertit o perdonat (allà tenen el germà d’Isabel Díaz Ayuso). En aquest cas, la festa que es produeix en una formació quan enxampen la de davant tindria un sentit lúdic destinat a alliberar la mala llet acumulada en la població per altres coses. Resultaria terapèutica, en fi, no ho sé. Hi ha teràpies que maten.