Fan (fem) una mica de vergonya

1
Es llegeix en minuts
Fan (fem) una mica de vergonya

CAPTURA VÍDEO

192 morts i uns 2.000 ferits han quedat sepultats aquests dies en les baralles polítiques i mediàtiques al voltant dels atemptats de l’11-M. Tot ha girat entorn de la victòria de Zapatero i les mentides d’Aznar. En la nostra cobertura ens hem centrat en els testimonis dels supervivents i en els escenaris de la tragèdia. Però hem quedat desbordats per l’enrenou creat sobre el suposat veto d’una entrevista amb Bush a TVE i pel comunicat del que llavors era president del Govern central des de la fundació que presideix. Un esvalotador i un ressentit han robat la veu i les portades als 192 morts i als 2.000 ferits.

Notícies relacionades

L’onanisme politicomediàtic és monumental i ens allunya de la conversa quotidiana de la gent. Els ciutadans continuen sense saber quines errades hi va haver en la intel·ligència espanyola o en la política de seguretat que no van detectar els moviments de preparació dels atemptats, ni tampoc si la implicació en la guerra de l’Iraq en va ser el detonant, tot i que anys després, amb les tropes retirades, van venir els atemptats de Barcelona i de Cambrils. Continuem cridant a qui va beneficiar, però continuem sense saber per què ha sigut, tot i que el judici va aclarir el qui i el com. Tampoc sabem si avui estaríem en millors condicions de processar uns atemptats com aquells perquè hàgim aconseguit un cert consens en política internacional. I menys si els directors de diaris serien més resistents a una trucada del president del Govern central dient "Ha sigut Al-Qaida". Seguim ancorats en els desafortunats discursos d’Aznar aquells dies i en aquell "aquest país es mereix un Govern que no menteixi" de Rubalcaba. Una clara violació de la jornada de reflexió.

Mentrestant, els morts segueixen allà. Silenciats, maltractats 20 anys després, sense que, ni tan sols per un dia, Govern i oposició, oposició i Govern, es puguin unir per retre’ls memòria. Els polítics fan i els periodistes fem vergonya.