El matís de la veu

L’àudio ja el teníem; vivia, viu i viurà amb nosaltres

1
Es llegeix en minuts
El matís de la veu

Sergi Mas

Quan el juliol del 2022 el director d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez, em va proposar que el diari havia d’entrar al món del pòdcast i realitzar un capítol diari sobre un tema concret, que no necessàriament hagués de ser del dia, va tocar arremangar-se la camisa, agafar paper i bolígraf i escriure molt sobre com podia vestir-se aquest producte, buscar un inici i final habitual, que penetrés fàcilment, que generés addicció, etc.

El que es presumia com una aventura es va acabar convertint en tot un repte, i un any i mig després ja és tota una realitat, vestida de proposta informativa que aquesta setmana ha traspassat el llindar dels tres-cents capítols. Si faig càlculs i en sumem tres-cents més ens situem al juliol del 2025. Una bonica xifra.

Personalitat

Segurament, algú pot pensar que "l’àudio ha vingut per quedar-se". No és ben bé així. L’àudio ja el teníem; vivia, viu i viurà amb nosaltres. El sentit no desapareixerà. Simplement, hi hem aportat tres coses: li hem tret punta, li hem donat forma i l’hem ofert als nostres lectors, ara oients. I és per aquest motiu que un dels nostres eslògans preferits és que "des d’avui, EL PERIÓDICO també s’escolta".

Notícies relacionades

Recordo que fa anys sentíem curiositat i ens agradava el fet de veure un radiofonista quan apareixia a la televisió i li posàvem cara, de la mateixa manera que avui ens resulta atractiu –i molt– percebre i posar veu a una firma a la qual estem acostumats a llegir a EL PERIÓDICO. Disfrutem d’una sensació tremendament elevada de curiositat i interès després d’escoltar-la. Sempre he defensat que res revela tant la personalitat d’una persona com la veu.

Així que gràcies per escoltar-nos cada dia. Per cert, aquest article també té el seu format en pòdcast. ¡Només faltaria! I en això estem. Gràcies a tots, i a per tres-cents més.