A contrallum

1
Es llegeix en minuts
Semen il·legal

EFE

Fa poc es va confiscar aquí mateix, a Espanya, una de les partides de cocaïna més grans de la història. Tones de neu camuflades, pel que sembla, en lloms de tonyina. No sé per què de tonyina, potser perquè l’olor del peix despistés els gossos. El cas és que la tele ens va mostrar una espècie d’hangar ocupat per torres i torres de droga convenientment empaquetada. No recordo la notícia que van donar abans, ni la que van posar després. Se’m va gravar aquesta en la memòria perquè em vaig preguntar per les quantitats ingents de tonyina crua i sagnant que devien haver calgut per amagar una partida d’aquestes dimensions. Les notícies atordeixen fins al punt que les escoltem ja des d’una espècie d’ensopiment estupefacte. Així com tenir-ho tot s’assembla a no tenir res, saber-ho tot equival a no saber res.

En fi.

Notícies relacionades

El que preteníem assenyalar és que com amb més afany es persegueix el narcotràfic, més narcotràfic hi ha. O tal és l’aparença. Els narcotraficants s’haurien de cansar de la persecució policial a què es troben sotmesos. Lluny d’això, aquest setge fa l’efecte d’estimular-los. Hi ha una cosa que no casa en aquest assumpte. ¿Què passaria llavors si deixéssim d’assetjar-los? ¿Descendiria el tràfic davant la falta d’estímul que suposa no haver d’enganyar ningú per passar per la duana? No ho podem saber, però potser s’hauria d’experimentar. Quan una cosa no funciona, es prova amb una altra.

Al cap de poc de la notícia sobre el tràfic de tonyina (se m’ha acudit de sobte que potser els delinqüents intentaven camuflar els lloms del peix a la cocaïna i no al revés), vaig llegir al diari que està creixent de forma preocupant el trànsit il·legal de semen. Ni tan sols en coneixia l’existència. No soc capaç d’imaginar per quines rutes es mouen els que comercien fora de la llei amb aquesta substància ni a quins controls de qualitat sotmeten el preuat líquid. El cert és que hi ha dones que l’adquireixen en una cantonada, com una dosi d’haixix, per inseminar-se. Però aconseguir semen, penso alhora, és facilíssim, no cal recórrer a cap mercat negre. ¿Per què comprar-lo llavors per allà, sense saber ni tan sols de quin cos procedeix? Potser, em responc, perquè el seu tràfic està molt perseguit.