4
Es llegeix en minuts
La proximitat d’Hereu i la distància d’Illa

Javier Soriano

Fa una setmana camí de Madrid vaig coincidir a l’Iryo amb el president d’Hispasat, Jordi Hereu. Ara ja, ministre d’Indústria. L’exalcalde es va acostar amb la seva habitual proximitat i amabilitat. A l’arribar a l’agitada capital, en un dinar amb el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, li vaig comentar la trobada. ‘Hereu és una persona seriosa i de paraula’, va afirmar Blanco de manera contundent. El president del COE explica que, Hereu, quan exercia d’alcalde, el va citar en solitari en uns hangars de l’aeroport de Barcelona. ‘Allà em va traslladar la idea d’allotjar uns Jocs Olímpics d’hivern i em va demanar discreció. Vaig pensar que l’endemà sortiria publicat en tota la premsa, però va complir la seva paraula’. Hereu va ser el primer a pensar un projecte que hagués sigut molt beneficiós per a Espanya, Aragó, Catalunya i Barcelona. Tot i això, un altre polític socialista, en aquest cas el llavors president d’Aragó, Javier Lamban, es va carregar la candidatura guanyadora. Ara un és ministre i l’altre senador a sou. En fi, maneres de ser i actuar.

Aquesta proximitat d’Hereu contrasta amb el tarannà de Salvador Illa. Al líder del PSC el vaig observar aquest dilluns en el Català de l’Any. De vegades sembla que només saludi qui li interessa sense parar cap mena d’atenció a la resta. El seu posat difereix amb la d’altres polítics com el delegat del govern, Carlos Prieto o Jaume Collboni, també allà presents. L’alcalde no té un no per a ningú. El vam veure parlar amb el director general de Damm, Jorge Villavecchia i el seu dircom, Fede Segarra, amb el premiat, Mago Pop o amb el Mag Lari. Més tard també va conversar amb la directora editorial de Prensa Ibérica, Ainhoa Moll, la presidenta de Barcelona Global, Maite Barrera i la cofundadora de Cambyo Coaching, Usoa Arregui i així durant tot el sopar.

El president de Prensa Ibérica, Javier Moll, fa broma amb l’alcalde Jaume Collboni, la directora editorial, Ainhoa Moll i el CEO, Aitor Moll /

-

A prop d’ells hi havia el president de Pymec, Antonio Cañete, l’alcaldessa de Badia, Eva Menor, la presidenta de la diputació, Lluïsa Moret i l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Per cert, Albiol és un altre d’aquests polítics pròxims. Sempre ha sigut així i més ara que no paren de felicitar-lo per l’arbre de Nadal que ha col·locat a la plaça Josep Tarradellas de Badalona. Potser, per molt poc, no és el més alt d’Espanya, però és espectacular.

Va entregar el premi el Català de l’Any, el president de Prensa Ibérica, Javier Moll, i va destacar en el seu discurs les qualitats humanes i professionals del Mago Pop, el CEO del grup editorial, Aitor Moll.

Va servir uns canalons fantàstics l’incasable xef, Carles Gaig, i va presentar l’acte el comunicador multimèdia, periquito, director de Ràdio Valira, resident a Andorra i que podria estar en millor forma física, Sergi Mas. Això sí, improvisant no hi ha ningú com ell. Bé, el director, Albert Sáez, també és sempre excel·lent en els seus discursos.

La festa de Josep Ametller

Notícies relacionades

El cofundador i conseller delegat d’Ametller Origen, Josep Ametller, va organitzar el tradicional Sopar Solidari de Nadal. Aquest any va ser en benefici de la Fundació Catalana de l’ELA Miquel Valls. L’acte va ser presentat per Llucià Ferrer i l’actriu, Carol Rovira, que va demostrar tenir una magnífica veu cantant junt amb el seu germà, el cantautor català, Joan Rovira.

Josep Ametller junt amb Juan Carlos Unzué, els xef participants i els presentadors de l’acte /

.

Hi va haver presències destacades. La principal, la de Juan Carlos Unzué, que una vegada més va demostrar com hem d’aprendre a afrontar la vida en els moments complicats. Ell i la seva dona Maria van compartir taula amb les altres estrelles de la nit. Em refereixo als xefs, Hidel Matsuhisa, del restaurant, Koy Shunka. L’únic japonès que té una estrella a Espanya i que va arribar aquí el 1966 després de discutir amb el seu pare i sense cap feina. Hi havia l’estrellat xef i artífex de l’Antic Molí d’Ulldecona, Vicent Guimerà, l’estimat i contrastat Nandu Jubany, que a més va organitzar el sopar, i els xefs pastissers Oriol Balaguer i Lluc Crusellas. Aquest últim, per cert, va ser guardonat el 2022 com el millor xocolater del món i aquest any com a Xef Pastisser 2023. És a dir, el millor mestre pastisser del món. Crusellas llançarà ara la seva pròpia marca de xocolata ‘Eukarya’ i obrirà un espai aquest nadal a l’hotel Yurbban Trafalgar. Doncs això, que el sopar va ser un èxit. Es nota com Josep Ametller, a més de ser persona solidària, cuida i s’entrega a fons en tot el que fa. Així de bé li van les coses.