3
Es llegeix en minuts
De descarregar camions a conseller

EPC

La cadena de supermercats del grup Sorli va celebrar aquest dijous el seu centenari. Té molt mèrit aquesta empresa familiar que s’ha mantingut ferma, sense entrada de capital estranger i sense algun d’aquests fons qatarians tan buscats, i, a més, continua en permanent expansió. Ara dirigeix l’empresa Anna Sorli, que ho fa amb la mateixa discreció i eficàcia amb què ho va fer el seu avi i fundador, Francesc Sorli i, posteriorment, el seu pare, Jordi Sorli. Doncs això, que a la Llotja de Mar es van reunir més de 400 persones entre clients, distribuïdors, personal i amics de l’empresa. Va presidir l’acte el conseller d’empresa, Roger Torrent, que minuts abans s’havia abraçat a l’exconseller d’economia, Jaume Giró. Poques abraçades veiem en públic entre Junts i ERC. Potser els aniria millor si no volen que Salvador Illa els passi per sobre.

En fi, que Torrent va destacar l’esforç i treball de la família Sorli i Giró ens va descobrir els seus inicis laborals. La primera feina en la joventut de l’exconseller va ser descarregar camions de Sorli Discau al supermercat del carrer Felip II tocant a la Meridiana. En aquell temps Giró tenia 16 anys i estudiava, però durant dos estius va treballar per pagar-se els seus estudis. El seu horari començava a les 7 del matí. Des d’aleshores no li ha anat malament: Gas Natural, Repsol, CaixaBank i així fins a conseller. Després en política caldrà veure els seus pròxims passos...

En fi, va ser una festassa amb representants d’empreses com DAMM, Torres, Juvé i Camps, Noel i molts altres sectors. La nit va acabar de manera animada gràcies a l’artista i cantant Gigi McFarlane, que va aconseguir que tots els presents acabessin drets ballant al ritme de ‘Freed From Desire’.

30 anys d’editorial Alba

La nit abans l’editorial Alba va celebrar els seus 30 anys d’existència. Una empresa nascuda de l’amor pels llibres dels seus fundadors Javier Moll i Arantza Sarasola. «Qui molt llegeix, molt sap, i llegir obre la ment de les persones», va afirmar la vicepresidenta de Prensa Ibérica en el seu discurs. L’acte celebrat a l’hotel Casa Fuster va reunir diversos escriptors, editors, llibreters i personalitats del sector que van acompanyar la directora i editora, Idoia Moll. Entre els presents hi havia l’editor de Libros del Asteroide, Luis Solano, l’agent literària Maria Lynch, l’editor de Tusquets, Juan Cerezo, la directora de Vegueta Ediciones, Eva Moll, l’escriptora guanyadora del premi Nadal de novel·la el 2022, Inés Martín, o el director de comunicació de Planeta, a més de president del Gremi d’Editors, Patrici Tixis, i el cineasta Albert Serra. No va faltar tampoc el conseller delegat de Prensa Ibérica, Aitor Moll, i el seu director general, Sergi Guillot, entre d’altres.

Del Liceu al teatre

Per a les coses bones i per a les dolentes, Barcelona no és Madrid. Dic això perquè aquí la cosa dona per al que dona. O sigui que, si hi ha una estrena un dimecres i una inauguració dijous, un pot trobar-se les mateixes cares. Si les cares són tan agradables com les de l’actor Joan Gracia i Ana Fernández tot és meravellós, però no totes les parelles són tan divertides. Ells dos van ser alguns dels que aquest dimecres van estar a la posada de llarg de la temporada del Liceu i un dia després a l’estrena del musical The Producters al Tívoli.

Notícies relacionades

Al Liceu es nota que fa anys que treballen el tema de rejovenir els seus clients. La prova és que a l’alfombra vermella vam veure pocs vestits d’època i, per contra, hi havia molta vestimenta moderna. O sigui, que hi havia el president de Cupra, Wayne Griffiths, el director de cine de moda, J.A Bayona, la cantant Rigoberta Bandini o la guapíssima model Clara Mas. Sí, és clar, no van faltar el president del Liceu, Salvador Alemany, i l’alcalde Jaume Collboni.

La model Clara Mas en la inauguració de la nova temporada del Liceu /

EPC

Al Tivoli, més dels mateixos. Àngel Llacer i Manu Guix van estrenar el musical amb més pressupost que mai s’ha muntat a Barcelona. Carme Ruscalleda i Xavier Sardà van ser alguns dels més reclamats a l’alfombra vermella. ¡Ah! El president, Pere Aragonés, aquesta setmana, entre discurs i discurs al Parlament, va assistir a la inauguració de la temporada del Teatre Nacional de Catalunya. Doncs sí, tot aquesta mateixa setmana. Normal que molts repetissin. Som els que som.

Temes:

Barcelonejant