La Foguera Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Jordan Peterson, a reeducació

Al psicòleg clínic i professor universitari canadenc l’han enviat a una reeducació obligatòria per considerar perillosa la indústria de la reassignació de sexe i dir que no s’està ajudant les persones amb disfòria perquè la ideologia ha envaït la ciència

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp45884692 madrid  13 11 18  jordan peterson  escritor y profesor canad181115111104

zentauroepp45884692 madrid 13 11 18 jordan peterson escritor y profesor canad181115111104 / JOSE LUIS ROCA

Al Canadà, aquesta terra de llum i color governada pel bé i els arcs de Sant Martí, van un pas per davant en el que a la resta d’Occident comencem a notar com un auge de la intransigència amb les idees polítiques alienes al sistema. Al psicòleg clínic i professor universitari Jordan Peterson l’han enviat a una reeducació obligatòria per les seves opinions polítiques, de tall conservador i molt lluny de ser ultres. Així ho ha dictaminat un tribunal d’Ontario, que dona la raó al Col·legi de Psicòlegs: si Peterson es nega a reeducar-se, llavors haurà d’acomiadar-se de la seva llicència per exercir la professió. Aquesta humiliació pública a un intel·lectual que no combrega amb les idees sistèmiques i les discuteix és una alarma: hem de fugir espaordits en direcció contrària a certes idees redemptores que avui es venen com a progrés.

Peterson no era més que un professor i psicòleg canadenc que es va fer conegut arreu del món quan es va oposar a complir una llei que obligava els professors a utilitzar els pronoms d’elecció dels seus alumnes. Va justificar la seva decisió recordant que la llibertat d’expressió és un dret i que no podien obligar cap persona a utilitzar una gramàtica incorrecta i capritxosa. També va assegurar que pensava tractar amb el mateix respecte tots els seus alumnes, però aquí tothom ja estava cridant. L’escàndol va convertir Peterson en un senyor molt conegut i un ídol de certa dreta. Ell mantenia certa elegància i li agradava discutir. Se’l va veure en entrevistes hostils amb feministes de les quals sortia viu i va arribar a discutir en públic amb Slavoj Zizek sobre un escenari. Va ser una estimulant conversa.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Sobre Peterson es projecta una imatge caricaturesca que el redueix a un intel·lectual mediocre i feixista. No és cap de les dues coses. En l’atac desconsiderat s’ha anat radicalitzant, sí, i va passar per una depressió després de la qual ha tingut aparicions més erràtiques. La decisió de sotmetre’l a reeducació la motiven les seves opinions sobre el trans. Peterson considera que la indústria de la reassignació de sexe és perillosa i que no s’està ajudant les persones amb disfòria, en primer lloc perquè la ideologia ha envaït la ciència.

Al Canadà, dir que el sexe biològic no existeix o és una imposició social està permès i s’aplaudeix, però oposar-se a tal afirmació és perillós. Diuen «discurs d’odi» a qualsevol opinió desafiadora en aquesta terra de la suposada diversitat.

Temes:

Canadà