La foguera Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Més fals que Vox defensant la llibertat

¿Fins a quin punt aquests votants hauran abandonat un partit que, en realitat, té i ha tingut sempre el germen censor a dins?

2
Es llegeix en minuts
Més fals que Vox defensant la llibertat

Mariscal

Els votants de Vox, com els de qualsevol altre partit, deuen votar per raons diferents. N’hi deu haver d’ultraconservadors, n’hi deu haver de llibertaris de zero impostos, n’hi deu haver de creients i n’hi deu haver d’iconoclàstics, n’hi deu haver de trols i castigadors. Vox, com Podem, va sorgir del descontentament el 2014 i ofereix maneres d’alleujar-lo. Es distingeix de la resta de partits a consciència tot i que recolza el que té més a prop. 

Entenc que Vox, que ha fet del discurs de la incorrecció política una de les seves senyes d’identitat i ha instrumentalitzat la denúncia contra la censura progre de manera hipòcrita, el votaria també gent partidària de la llibertat d’expressió i que s’ha cregut aquest conte propagandístic, fals com el de Ron de Santis. ¿Fins a quin punt aquests votants hauran abandonat un partit que, en realitat, té i ha tingut sempre el germen censor a dins? ¿Han vingut de l’hort els que van votar un paraigua polític per a lobbistes de la persecució a la llibertat com Hazte Oír al veure el que feien els regidors mossos quan tocaven poder als ajuntaments?

Notícies relacionades

Durant la campanya va passar alguna cosa i em pregunto fins a quin punt va afectar els resultats d’un partit que ha fet dels youtubers el seu òrgan de difusió de propaganda favorit. Va ser això: una directiva d’Orange va dir que votava Vox i l’esquerra cancel·ladora va fer campanya a les xarxes perquè la companyia l’acomiadés. Vox no va trigar ni un segon a parlar-nos de la llibertat d’opinió dels treballadors, però vet aquí que Anaïs Pérez, directora de comunicació de Google, va aplaudir gairebé al mateix temps en el seu compte de Twitter la rèplica en el debat que Oskar Matute (Bildu) li va fer nia Espinosa de los Monteros (Vox). Doncs bé, el «partit de la llibertat d’expressió i de consciència» va utilitzar el seu compte oficial i una carta, feta pública molt de pressa, per exigir a Google l’acomiadament de Pérez o com a mínim el seu linxament. Cosa a la qual, naturalment, els capelletes del partit a les xarxes es van llançar joiosos.

Youtubers diguem «de dretes» però absolutament independents i crítics com Un Tío Blanco Hetero o Juan Ramón Rallo van saltar al coll de Vox, denunciant la seva vergonyosa hipocresia, amb una ferocitat i honestedat que ja m’hagués agradat veure en figures afins al PSOE quan Sánchez va trencar les seves promeses. ¿Quin efecte va tenir tot això en el vot? Mai ho sabrem, però espero que fos gran.