Barcelonejant

Collboni debutarà a Madrid amb Almeida i Gallardón

3
Es llegeix en minuts
Collboni debutarà a Madrid amb Almeida i Gallardón

El Periódico

El nou alcalde de Cabrera de Mar només té 24 anys. Es diu Oscar Fernández Cuñado i diuen que té molt futur per endavant. Fernández també és conegut per ser un dels polítics més pròxims a Puigdemont. De fet, fa un parell d’anys va rebre amenaces de mort per les seves mostres de suport a l’expresident de la Generalitat. Els parlo d’aquest jove alcalde amb aspiracions, perquè ho vaig veure menjant amb l’exconseller Miquel Buch i el president de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre.

Eren al bar Alastruey, situat entre Via Laietana i el Mercat de Santa Caterina. Els que freqüenten aquest establiment expliquen que serveixen els millors calamars a la romana de la ciutat, però també que pots degustar una excel·lent cuina de mercat, un menú que no arriba als 20 euros i, a sobre, sempre et creues amb algun polític. Expliquen també que diversos membres de la classe política catalana se citen allà per conspirar i que en un mateix dia un pot trobar-se David Madí, l’alcalde d’ERC del Masnou, Jaume Oliveras, o algun conseller en actiu...

Doncs això, que Sánchez Llibre és dels clients habituals quan la seva enfeinada agenda l’hi permet. No obstant, és possible que ara tardi a tornar a l’Alastruey. La setmana que ve marxa uns dies de vacances i a la seva tornada el veurem bastant per Madrid. Aquesta setmana hem conegut alguns dels membres del consell assessor que Foment ha nomenat a la capital. Destaca la presència de reconeguts magistrats, empresaris i periodistes, a més de l’exalcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, i l’exdirector del Gabinet de la Presidència del Govern, Iván Redondo. Per cert, aquest últim va fracassar ostentosament en la seva porra electoral...

Doncs això, que serà interessant seguir els actes que la patronal catalana celebrarà a partir d’ara a la capital. El primer, a finals de setembre, el moderarà el mateix Ruiz-Gallardón i hi participaran l’alcalde de Madrid, José Luis Martinez-Almeida, i el de Barcelona, Jaume Collboni. Així que el flamant alcalde, que aquest estiu no se n’anirà gaire lluny i només descansarà una setmana, debutarà el 27 de setembre a Madrid de la mà de Josep Sánchez Llibre. Un altre punt que s’apunta el president de Foment.

Joan Gracia compleix 30 anys

Mentre uns esgoten els seus dies laborals, els bancs rendeixen comptes als seus accionistes i d’altres celebren sopars privats de comiat de la temporada laboral, les festes entre amics o paelles conspiradores es traslladen al litoral. O sigui, a la Costa Brava, Eivissa o Cadaqués.

Aquesta setmana vaig assistir a un excepcional tast a la casa amb vistes de Gemma Torelló. Una advocada que parla bé i clar i que gestiona l’exemplar empresa familiar que va fundar un dels referents del món del cava, com és el seu pare Agustí Torelló Mata. Diu Gemma que cada cava té el seu moment i el seu propi company gastronòmic, però dels provats em quedo amb el Kripta, una ampolla que va dissenyar el seu pare i un cava que ha rebut entre d’altres el Top Wine Enthusiast 90p. En fi, una bona manera de començar l’estiu.

La primera gran festa de la temporada es va celebrar a la Destinació Pacha Resort d’Eivissa. Hi havia motiu per fer una cosa gran i per traslladar-se a l’illa bonica. Joan Gracia i Ana Fernández celebraven que fa 30 anys que estan feliçment casats. Va ser bonic, emotiu i divertit. Joan Gracia va cantar, però abans hi va haver rialles i nervis quan les seves filles, Carlota i la ja reconeguda model Julieta, els van sotmetre a un sever test personal per veure si encara hi havia consens matrimonial després de 30 anys junts.

Notícies relacionades

No se’l va perdre el seu col·lega del Tricicle Carles Sans i la seva formidable dona, Maria Antonia Rodríguez. Hi eren també la model i actriu Mar Flores i Carmen Matutes, l’elegant empresària eivissenca que cada estiu sembla més jove. De Barcelona es van traslladar, entre d’altres, Marc InglaClaudia Vives FierroTatxo Benet o els hotelers Rafa Soldevila del Majestic i el propietari del The Serras –el primer hotel de cinc estrelles de la façana marítima de Barcelona– Jordi Serras.

Doncs això, que Ana, Carlota i Julieta estan guapíssimes i felices i que les actrius del Lio i el grup musical The Song Killers, en el qual Joan canta a duo amb Yolanda Barull, van animar una festa que va acabar tard. Els deixo. ¡L’estiu ja és aquí!