Barcelonejant

Roger uneix el PSC, el PP, ERC i Junts

3
Es llegeix en minuts
Roger uneix el PSC, el PP, ERC i Junts

El Periódico

Tot va començar fa quatre anys. El 19 de juliol d’aquell any, Roger Pallarols, director general del Gremi de Restauració de Barcelona, va organitzar una festa per celebrar que feia 40 anys. Després va venir la maleïda pandèmia que ho va alterar tot, però un any després va recuperar la commemoració del seu aniversari i així fins a la festassa d’aquest últim dimecres. Va ser a sota de les torres del Port Olímpic, al restaurant Red Fish, al costat de patins de vela, tocant el mar i amb un poder de convocatòria insuperable. Tant pel nombre com per l’heterogeni tipus d’assistents.

Polítics de tots els partits, artistes i actrius, periodistes, xefs, cuiners... Doncs això, que el primer que m’hi vaig trobar va ser Xavier Trias. Qui gairebé repeteix com a alcalde és una persona pròxima, educada i amable. M’explica que se n’anirà de vacances a Menorca a finals de mes. Trigarà a tornar i quan ho faci serà per dir un d’aquests: ‘Que us bombin a tots’. Farà bé.

A prop seu hi havia la consellera de Territori i d’ERC, Ester Capella, i just al costat seu, Daniel Sirera, del PP. Per cert, Sirera es mostrava molt optimista sobre els resultats electorals d’aquest cap de setmana. Just quan l’anava a saludar es va creuar pel mig Josep Bou. Un personatge molt diferent del moderat i sempre cordial Sirera.

De sobte em vaig trobar, entre tanta salutació i abraçada, embolicat en una improvisada tertúlia amb el president Artur Mas, l’expolític, Santi Vila, i el seu marit, Pedro Luque. Vila va mostrar respecte i admiració per Mas. Van parlar de Trias i dels mitjans de comunicació. Dirigint-se a mi i a Vila, el president va destacar el canvi, cap a bé, que havia fet ‘El Periódico’ des que el Grupo Zeta va ser adquirit per l’editor i president de Prensa Ibérica, Javier Moll.

El regidor de seguretat, Albert Batlle, del PSC, Ramon Espadaler, que va ser d’UDC, i Carlos Carrizosa i Anna Grau de Ciutadans van ser uns altres dels polítics que hi vaig poder veure. N’hi havia més. També hi era Xavier Sardà i dos periodistes més que la televisió els ha de tractar millor. Em refereixo a l’actual director de TVE a Catalunya, Oriol Nolis, i a la directora d’informatius de Betevé i presentadora del programa BàsicsEva Arderius. El primer ha de tornar a sortir en pantalla. Comunica com ningú. La segona igual. A Eva ja triga alguna cadena de les grans a fer-li una oferta.

Els advocats i amics Joan Manuel Trayter i José María Fuster-Fabra, els restauradors Ada Parellada Pere Monje, els actors Pere Joan i Enric Majó, l’empresari Enric Crouss, i Albert Ortas d’Intermèdia Comunicació, van ser altres dels presents. No puc oblidar-me de l’advocada Montse Pinyol, que aquesta vegada no va lluir cap dels seus espectaculars barrets, però em va assistir a reconèixer algun dels assistents i em va presentar l’expolític i cantautor Gorna Knör.

Doncs això, per molts anys, per a Roger Pallarols i retrobament polític únic. Només un tio com Roger és capaç de reunir de tan bon rotllo personalitats i personatges tan diferents. Felicitats.

Notícies relacionades

¡Ah! L’alcalde Jaume Collboni va ser l’últim a arribar. Tenia un sopar de feina, però va voler felicitar Pallarols en persona. Va entrar-hi sol. Això sí, després de passar per casa seva i posar-se un polo estiuenc. Imagino que va prendre nota de l’ambient de la zona del Port Olímpic. Des del restaurant al pàrquing, uns 200 metres, vaig poder observar un comiat de veteranes solteres angleses, amb un estat etílic lamentable, i no m’equivocaré si els dic que vaig coincidir amb tres o quatre carteristes.

En fi, que Collboni té feina per endavant. De moment, no para. El dia abans va estar brillant a l’Afterwork d’’El Periódico’ juntament amb el director Albert Sàez. El van acompanyar Laia BonetMaria Eugènia Gay i Lluís Rabell. Això va ser dimarts i també va acabar tard la seva jornada laboral. Tant és així que va ser l’últim a sortir de Casa Seat. De fet, el vam veure conversant amb l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. Un polític experimentat, veterà i que sempre reparteix bons consells. Sens dubte, un dels dirigents amb més pes del PSC.

Temes:

Barcelonejant