Feminisme Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

¿Per què Vox no creu en la violència de gènere?

 Si Santiago Abascal no coneix el Conveni d’Istanbul, és complicat legislar amb encert sobre la violència contra les dones

2
Es llegeix en minuts
¿Per què Vox no creu en la violència de gènere?

Aquesta setmana, a ‘La hora de la 1’, la periodista Silvia Intxaurrondo preguntava amb encert al líder de Vox, Santiago Abascal, sobre el Conveni d’Istanbul. Aquest tractat internacional, que reconeix els drets humans de les dones i la violència de gènere, va entrar en vigor a Espanya el 2014. La resposta d’Abascal va ser: «No conec el Conveni d’Istanbul, però tampoc em sembla rellevant per a mi [...] El gènere és un concepte ideològic». 

Com que ell no és dona, entenc que no li sembli rellevant, però com a candidat al Govern hauria de saber com a mínim quines normes tenim com a Estat (art. 96 de la Constitució). I més després de gairebé 10 anys de ratificació. Si no coneix el Conveni d’Istanbul, és complicat legislar amb encert sobre la violència contra les dones. Per això és normal que llavors digui que el gènere és un concepte ideològic, idea molt del passat.

I és que això d’«ideologia de gènere» es va començar a implantar en partits conservadors i ultraconservadors fa temps. De fet, el 2019, les Nacions Unides va condemnar que representants polítics l’utilitzessin perquè «normalitza la violència contra les dones». Però, ¿d’on ve tot això? En les Conferències Mundials de Dones al Caire (1994) i Pequín (1995), l’ONU va assumir el gènere com a clau de la violència a les dones. Religions com la catòlica o musulmana ho van atacar amb duresa, ja que consideraven que el terme desafiava el concepte tradicional de família.

El 2013 va aparèixer l’informe ‘Restaurar l’ordre natural: una agenda per a Europa’. Darrere, un ‘think tank’ de pensament cristià als Estats Units i Europa a fi de retrocedir en els drets sexuals i reproductius de les dones. El títol de l’informe ho deia tot, restaurar l’«ordre natural» perquè «l’acte sexual s’ha dissociat del seu propòsit principal: la procreació». Ja ho saben, les dones estem només per parir.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Amb associacions arreu del món, molt ben finançades (a Espanya, Hazte Oír), es va emprendre una campanya reaccionària contra els drets de les dones i del col·lectiu LGTBI, fins a calar aquestes idees en la vida política amb el negacionisme de la violència de gènere. ¿Els sona ara, on governa Vox, el canvi de les regidories de feminisme per les regidories de famílies? Ja estàvem avisats del que venia. 

Notícies relacionades

I així escoltem Vox parlar que el gènere és ideologia en lloc d’opressió. I així els escoltem dir que Vox és la força que més protegeix les dones per voler endurir les penes. Sense comprendre que el feminisme no vol només mesures quan ja estem mortes o agredides, sinó impedir que les agressions es produeixin. I per a això estan les polítiques de prevenció, just el que ells descarten on governen.  

Abascal pensarà en la possibilitat d’un càrrec en un futur pacte amb el PP si guanya les eleccions. Per a aquell moment, s’haurien de llegir la Constitució, la llei de violència de gènere i el Conveni d’Istanbul. Per actualitzar-se, el 2023, i perquè assumeixin que l’única ideologia que mata és el masclisme.