Campanya electoral Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Ayuso, incendiària ximple

Estem davant una perillosa populista de dretes a qui no li importa gens ni mica la veritat, la democràcia i la Constitució

1
Es llegeix en minuts

Núñez Feijóo va arribar a Barcelona per participar en l’únic acte amb el PP català de suport als seus candidats i va demanar canviar de conversa. Si el procés ja no interessa a ningú, gaire menys el fantasma d’ETA. Per això no va dedicar gaire temps a EH Bildu i es va esforçar per enterrar tant l’esbojarrada proposta de la seva companya Díaz Ayuso d’il·legalitzar la formació ‘abertzale’, com les seves bestieses sobre l’existència d’ETA. La presidenta madrilenya no creu que existeixi el canvi climàtic, nega el que la ciència porta dècades demostrant i tots constatem any rere any sobre l’augment de les temperatures, però en canvi afirma que l’organització terrorista, derrotada i dissolta fa 12 anys, «és viva, al poder, viu dels nostres diners, vol destruir Espanya i privar milions d’espanyols dels seus drets». Es tracta d’una barbaritat enorme, una falta de respecte envers les víctimes de la banda criminal i una nova demostració que estem davant un perillosa populista de dretes a qui no li importa gens ni mica la veritat, la democràcia i la Constitució. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Al PP tenen un problema enorme amb Ayuso perquè a la que s’escalfen molt contra Pedro Sánchez, aquesta vegada per la presència a les llistes d’EH Bildu de condemnats per terrorisme, ella els desborda per la dreta, radicalitzant bona part del seu electorat, però foragitant-ne segurament un altre. Es pot criticar que la formació ‘abertzale’ inclogués aquestes persones, sobretot perquè no s’han penedit pel mal que van cometre, i és lògic que els familiars de les víctimes ho denunciïn, però tampoc hem d’oblidar que ja van pagar pels seus crims i res els impedeix presentar-se. Una de les fortaleses més grans de la democràcia espanyola és que no és militant, totes les idees es poden defensar per vies legals i pacífiques. Criminalitzar EH Bildu és un error, com també satanitzar Vox amb l’espantall del franquisme. Critiquem-los per les seves polítiques, no pel seu passat real o imaginari. El PP té un greu problema amb Ayuso, que tant agrada al paper de maca madrilenya, però que és una incendiària ximple.