NEWSLETTER Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La quadratura del cercle de les pensions

1
Es llegeix en minuts
La quadratura del cercle de les pensions

David Castro

El ministre Escrivá va quadrar el cercle aconseguint una reforma de les pensions del grat de la Comissió Europea, Podem i els sindicats. En va quedar fora la patronal, i el PP està submergit en el dubte entre posar-se al costat de la CEOE o de Brussel·les. La serietat de l’economista rigorós que és Escrivá està sent emmetzinada pel situacionisme de Sánchez, per al qual no hi ha cap altre principi inviolable que la seva supervivència en el poder. De manera que el pas del temps va posant en evidència els efectes col·laterals d’aquest joc de màgia de l’acord amb Podem i la UE.

Notícies relacionades

L’Airef, organisme en el qual el ministre es va forjar la seva bona fama, ha denunciat que la nova fórmula de finançament de les pensions impactarà amb un punt més de dèficit sobre el PIB a mitjà termini. No és poc, ja que el nostre dèficit ja està prou estressat i, com a màxim el 2024, Brussel·les ens tornarà a treure la targeta vermella. Ara, Gabriel Ubieto analitza una altra derivada de la reforma: l’impacte en l’ocupació. Els experts descarten que freni la creació d’ocupació, però sí que adverteixen que pot frenar certs augments salarials, especialment en alguns col·lectius com els metges, els càrrecs intermedis i els empleats de banca, sectors amb millors rangs salarials. No sé si quan Podem exigia que paguessin més els que més cobren estava pensant en ells. De totes maneres, és contradictori que una coalició que fa bandera dels increments salarials després els penalitzi d’aquesta manera.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Escrivá, com tants d’altres, ha quedat atrapat en la teranyina de Sánchez, en la qual només es pot enfilar demostrant la màxima fidelitat al líder fins al punt d’emular mimèticament els seus contorsionismes mantenint la fe cega en la victòria. Mirem el perfil dels nous ministres per entendre de què estem parlant. La incògnita és al servei de qui es posaran tots aquests peons tan ben situats el dia que salti Sánchez. No els resultarà fàcil sobreviure en el seu propi partit.