Barcelonejant Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

De Serrat a Trapero, o el llarg camí d’alguns reconeixements

El club més ‘british’ de Barcelona es mobilitza per ajudar Ucraïna i Rod Stewart com a obertura de Cap Roig

3
Es llegeix en minuts
De Serrat a Trapero, o el llarg camí d’alguns reconeixements

El Periódico

Tot just acabar l’acte en què Maria del Mar Bonet i Joan Manuel Serrat van rebre l’honoris causa de la Universitat de Barcelona, un bon amic del cantautor li va xiuxiuejar a l’orella: «S’està començant a fer justícia amb tu». Doncs raó tenia l’home. Serrat s’ha hagut de jubilar perquè algunes institucions catalanes comencin a reconèixer i destacar la seva trajectòria. No obstant, millor així, en vida, que quan ja no hi sigui. Els dos referents de la música popular catalana estaven emocionats i amb raó. La distinció, entre altres coses, és per la defensa de les llibertats durant l’Espanya franquista. Una cosa, per cert, que alguns sembla que han oblidat aquests últims anys.

Des de Mallorca es va desplaçar la presidenta de les illes Balears, Francina Armengol, per ser al costat de Bonet. Malgrat això, des de la pròxima plaça de Sant Jaume, només hi van assistir la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el tinent d’alcaldia barceloní Jordi Martí. Assumpta Escarp ho va fer des del Parlament i Antonio Balmón va venir de Cornellà. Poc més a nivell institucional. Bé, hi va aparèixer Laura Borràs, però no va tenir cap mena de protagonisme. No hi van faltar, és clar, la dona de Serrat, Candela Tiffón i les seves filles i alguns col·legues de professió com Joan Albert Amargós, Carles Benavent, Jofre Bardagí i Silvia Comes. Al marge d’autoritats i família, va destacar i va ser molt comentada la presència a primera fila del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, junt amb l’exlíder de la CUP, David Fernàndez. Això sí, tots dos estaven ben envoltats pels doctors Bonaventura Clotet i Josep Maria Argimon. Potser, amb el pas dels anys, també se li reconeixerà algun dia a Trapero la feina feta durant la primera etapa al capdavant dels Mossos. Eren temps convulsos i sense el seu sentit comú i prudència ningú sap què hauria passat aquell 1 d’octubre...

Justícia amb Ucraïna

Notícies relacionades

El club més anglès de Barcelona és al Putxet i es diu The Wild Bunch. O sigui, Grup Salvatge. L’espai, espectacular, és propietat del consultor esportiu i empresari, Uri Bueno. El denominen un club de negocis i ells mateixos expliquen que els socis i sòcies representen diversos sectors econòmics, de totes les generacions, sense caspa, i per tal de ser actors protagonistes del canvi que està vivint el món. Organitzen tota mena d’esdeveniments, però el d’aquest dimarts va ser especial. Tot va sorgir d’una xerrada informal entre Uri Bueno i el cònsol britànic a Barcelona, Lloyd Milen. Un paio tan alt com simpàtic i compromès. Compromès amb la ciutat, amb la llengua i amb Europa. Així que, entre tots dos, van decidir crear un moviment per atraure aportacions econòmiques i medicaments per a Ucraïna. En pocs dies van aconseguir que representants de Grifols, Biocat, Creu Roja, Ipra i altres empreses fessin les seves aportacions. A l’acte hi va assistir el cònsol d’Ucraïna, Artem Vorobiov, que va tenir unes emotives paraules d’agraïment. A més, i demostrant el seu compromís, s’hi van afegir els cònsols de Suïssa, Bèlgica, Polònia i la viceambaixadora del Regne Unit, Sara Cowley. Va ser un èxit, per una bona causa. I va ser un plaer escoltar el concert de la pianista ucraïnesa refugiada a Barcelona i apadrinada pels socis de The Wild Bunch, Oksana Pavlova.

Rod Stewart a Cap Roig

Acabo la setmana a l’auditori de CaixaBank de la Diagonal de Barcelona. El president del grup Clipper’s i director del Festival, Juli Guiu i la directora de comunicació i relacions institucionals de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez Gistau van presentar la programació del Festival de Cap Roig d’aquest estiu a Calella de Palafrugell. Comença el 14 de juliol amb l’actuació del gran Rod Stewart que als 78 continua arrasant allà on va. Però per Cap Roig també hi passaran músics com Joan Dausà, Sílvia Pérez Cruz, Luz Casal, Norah Jones, Taburete i Simply Red. Sens dubte, un dels millors cartells dels últims anys. Ara s’haurà de veure qui actua al Festival dels Jardins de Pedralbes que des de fa unes setmanes també ha passat en mans de Clipper’s. Aviat en tindrem notícies.