Àgora Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Bancs que aporten

Les entitats financeres espanyoles paguen més impostos que els seus iguals europeus o que molts altres sectors de l’Ibex

2
Es llegeix en minuts
Bancs que aporten

Els resultats dels bancs són reflex de la seva solidesa i també un factor clau per a la mateixa fortalesa de l’economia.

En una primera aproximació, ressalta el seu paper fonamental per a l’activitat econòmica al canalitzar el finançament a empreses i famílies i prestar una àmplia gamma de serveis financers. Són un catalitzador de la innovació de l’economia. En el seu ADN està la innovació i l’adaptació a l’escenari, sempre en benefici del client. 

D’altra banda, els seus resultats els ajuden a reforçar-se amb més capital, i augmenten d’aquesta manera el seu marge per donar finançament, i els permeten remunerar els accionistes. I, amb aquests, poden contribuir a les necessitats públiques a través del pagament d’impostos. 

En un recent informe de PWC (‘Contribució Tributària Total 2021 dels principals grups bancaris a Espanya’) es determina que els grans bancs van aportar a les arques públiques espanyoles 11.599 milions d’euros el 2021, dels quals 6.439 milions van anar impostos suportats. Aquesta última xifra suposa un 51% del total de resultats abans d’impostos obtinguts a Espanya. 

En menor magnitud, però també importants, són els dividends que reparteixen entre els seus accionistes, molts d’ells petits estalviadors que poden d’aquesta manera complementar la seva renda i en moltes casos també les seves pensions. Segons les nostres dades, els bancs espanyols tenen en l’actualitat més de sis milions d’estalviadors minoristes. 

Els bancs espanyols paguen més impostos que els seus iguals europeus o que molts altres sectors de l’Ibex. Això és rellevant, perquè ser rendible és fonamental per a la seva sostenibilitat a mitjà i llarg termini, i també és important per a la societat.

És un criteri comunament acceptat que la fiscalitat no ha de suposar un obstacle per a l’activitat econòmica i per als clients. La millor manera de recaptar més impostos és afavorint l’activitat. I això és més fàcil d’entendre en empreses que, com els bancs, financen famílies i empreses amb la finalitat d’ajudar-les a ser més pròsperes. 

Els bancs sempre estan disposats a ajudar i, sempre dins de les seves possibilitats, troben la millor solució als problemes de la societat. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Es va poder comprovar durant la covid-19, quan va ser un dels sectors que es va mantenir obert durant el pitjor de la pandèmia, al mateix temps que, en virtut del seu desenvolupament tecnològic, va ser possible que tot funcionés en l’economia de manera precisa.

Notícies relacionades

Aquesta voluntat de cooperació s’ha pogut veure de nou en les mesures preses per prevenir un futur impacte negatiu en els préstecs hipotecaris de les famílies més vulnerables, davant la pujada dels tipus d’interès oficials. 

També es fa evident en la resposta a la demanda d’una part de la gent gran, per atenció presencial a les oficines i quan es troben les solucions per facilitar un punt d’accés a aquells que viuen a l’Espanya rural.

Temes:

Bancs