La relliscada | Article de Pilar Garcés

Shakira, més llobes i menys caputxets

Les dones ja no ploren, les dones facturen, pareixen quan volen i voten. Cal votar com llobes, o pot arribar un de Vox i tractar-te com una xaieta, una burra o una menor d’edat

3
Es llegeix en minuts

A la pregunta de si el vicepresident ultradretà de Castella i Lleó s’hagués atrevit a explicar amb aquest desvergonyiment a un auditori format per tres dotzenes de Shakires emprenyades el seu pla de tractar les dones de la seva comunitat com ciutadanes de segona categoria, incapaces de prendre decisions individuals sobre la seva salut reproductiva, la resposta és no. Millor llobes que xaietes, amigues meves. Que hi ha molt caputxet amagat al bosc preelectoral intentant posar a l’agenda política retrocessos en els drets de sempre les mateixes. Si García-Gallardo tingués al seu despatx una lloba, al sofà de casa seva una lloba i es creués pel carrer amb tres llobes de bracet que li ensenyessin les dents, grrrrr, potser s’ho pensaria dues vegades abans d’enviar les dones al psicòleg, quan han pres la decisió sobirana d’interrompre el seu embaràs. Ha de ser un advocat de pa sucat amb oli el tal Gallardo, que no sap que és il·legal tirar-se una llei a les espatlles, ni que sigui la de l’avortament. Però allà està, amb els seus deliris pagerols en quatre dimensions com les ecografies que no ofereix a les gestants voluntàries i sí que promet a les que volen avortar; és allà perquè molts i moltes l’han votat. Però sobretot perquè el PP li ha donat la mà per governar, sabent que a la seva cistelleta hi porta tota classe de propostes chiripitiflàutiques racistes, homòfobes, feixistes i masclistes, i ara ha de sortir el president Mañueco amb els turmells rosegats a dir que no, que falsa alarma. On creus que vas, Caputxet de Vox, confonent els nostres úters amb les tèmpores. Et menjaran les llobes per sortir de les teves banderes i la teva unitat d’Espanya, que són temes fàcils de cantar fins i tot per paios com tuuuuu. La gestació deixa’ns-la a nosaltres, que portem en això des que el món és món. Les dones ja no ploren, les dones facturen, pareixen i voten. Cal votar com llobes, i no com xaietes.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

S’agraeixen les lliçons de maternitat procedents de caputxets com el vicepresident castellanolleonès, del seu compare Mañueco, del silent Feijóo i dels milers d’internautes preocupats pel benestar dels fills de Shakira, ara que ella ha fet un gran tema que ha merescut ja més de cent milions de reproduccions, donant la seva versió de la seva ruptura amb Piqué. Tot i que farien millor a preocupar-se dels descendents de les dones que han patit les infidelitats en silenci, com el famós anunci de pomada contra les hemorroides, perquè semblava que són una cosa vergonyosa del que la traïda tingués la culpa. Els nens de Shakira tenen en la seva mare l’exemple de persona que expressa el que sent, que pateix i torna a agafar les regnes de la seva vida sense delectar-se en el paper de víctima. Shakira s’ha estalviat un dineral en teràpies, i els seus petits han rebut una lliçó impagable del que pot passar quan no tractes amb respecte la teva pròxima. No sé què feia García-Gallardo mentre la lloba colombiana es berenava amb patates tot el matxirul·lisme d’aquest país. No s’imaginava que la seva proposta d’intervenir en les matrius de senyores que no coneix de res anava a néixer amb la banda sonora de l’himne de Shakira al ‘power’ femení. No es poden tutelar les dones com si fossin burres o xaietes; no tindran fills quan ho mani un paio com tuuuuu, Caputxet. Perquè són llobes i t’escorxaran, sense dissimulacions i amb un somriure a la cara. Nyam.