La foguera | Article de Juan Soto Ivars

Paraules textuals

Les frases de Sánchez abans de ser president guanyen força transcrites, perquè s’aproxima una altra campanya electoral

2
Es llegeix en minuts
Paraules textuals

David Castro

«Ja sabeu que jo, quan dic les coses, les compleixo». «Jo vaig fer el que vaig dir: i és que no havia de ser president a qualsevol preu. Que el canvi que es mereixien els espanyols precisament no era sustentar la governabilitat d’Espanya ni en xantatges, ni tampoc en aquelles forces polítiques que aspiren a trencar amb Espanya. Aquesta paraula l’he complert». «Ho he dit en privat, i també ho he dit en públic. I ho dic aquí (al Congrés) perquè consti en acta. Jo no permetré, amb tots els respectes als votants d’ERC, que la governabilitat d’Espanya descansi en partits independentistes. No ho permetré, senyories». «El que farem és incorporar al Codi Penal un nou delicte per prohibir una vegada per sempre la celebració de referèndums il·legals». «Jo em comprometo avui aquí a retornar Puigdemont i que reti comptes davant la justícia espanyola». «I com correspon a un Estat social i democràtic de dret com l’espanyol, l’acatament significa el seu compliment. Reitero: significa el seu íntegre compliment».

Notícies relacionades

«Els estic dient que amb Bildu no pactarem. Si vol l’hi dic cinc vegades, o vint durant l’entrevista. Amb Bildu no pactarem. Amb Bildu, l’hi repeteixo, no pactarem». «No és no. S’ha demostrat aquests mesos que el plantejament del govern de coalició amb Unides Podem és inviable». «Si efectivament el ministeri d’Hisenda, les pensions d’aquest país o el ministeri de política energètica estiguessin en mans de persones que no tinguessin experiència política ni de gestió pública, és més, que l’experiència que té UP en ajuntaments, és francament millorable, crec que no només jo sinó el 95% dels ciutadans, inclosos els votants d’UP, no dormirien tranquils». «He reivindicat el projecte autònom del Partit Socialista. Podria haver sigut avui president del govern a un preu que ni jo hi creia ni tampoc creia que es mereixessin els espanyols...». «Si tingués una ambició personal jo ara mateix seria president del Govern. Però jo el que vaig dir és que Espanya no es mereix el canvi que m’està proposant Podem, amb Iglesias de vicepresident i el suport directe o indirecte dels independentistes». 

Tot això són paraules textuals de Pedro Sánchez abans de ser president, emeses a la televisió. Guanyen força transcrites, sense més ni més, perquè s’aproxima una altra campanya electoral. Consti en acta.