APUNT

La rivalitat Barça-Espanyol: ells

1
Es llegeix en minuts
La rivalitat Barça-Espanyol: ells

Reuters

¿Perdó? ¿Una finestra setmanal periquita que l’autor dedica a parlar de l’etern rival? Correcte: una. Igual que multituds de finestres de cronistes de l’equip rival dedicades a menysprear el seu enemic provincial: el qualificatiu amb què constantment els altres parlen del derbi metropolità, un vomitiu exercici classista pel fet que el nostre estadi estigui situat a Cornellà de Llobregat, una comarca de classe obrera; tot un himne a la supèrbia comarcal.

Clar, contra el petit tot s’hi val: apareix a l’APM de TV-3 (la seva, mai més ben dit) un presumpte acudit compartint pantalla una esvàstica i l’escut del RCD Espanyol, amb el títol: «Si això t’ofèn [esvàstica], però això no [escudo periquito], ets víctima del sistema i presa de la ignorància».

De moment, l’autor del gag (@elpoylklin) l’ha esborrat del seu compte de Twitter (se’ns ha cagat, el nen), tot i que sempre queda la captura de pantalla. Sol passar: algú diu a l’autor que aquest gag és graciós, s’envalenteix i ho publica al Twitter; al veure la reacció fa marxa enrere, retira el tuit i privatitza el seu compte. Tot molt normal.

Riure’s del pobre mola

És clar: es dona per fet que riure’s del pobre mola. Però, en el dia d’avui, entre uns i d’altres, ¿qui és el pobre? Facin números i comparteixin palanques i comptes de resultats. Imaginin que un dia escric que el Camp Nou (bonic oxímoron) quedarà batejat com a Nou Estadi Joseph Goebbels. La que em cau.

Notícies relacionades

«És que l’Espanyol no es posiciona amb la política catalana». Així és: com tampoc ho va fer durant el franquisme. Els qui sapigueu d’història recordeu que el dictador va ajudar el Barça a no desaparèixer amb un important crèdit a fons perdut als anys 60, fins al punt que li va caure una medalla. Per cert: va ser el vilipendiat Bartomeu qui va retirar el 2019 la medalla del club a Franco.

No ens poden veure, i menys encara ue els rasquem un punt en un estadi que els cau a trossos. Volien aixafar-nos sense seguidors periquitos presents. Doncs no ha pogut ser. Arreveure.