Article d’Ana Bernal-Triviño Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Els atacs masclistes a Irene Montero

Es pot criticar o fins i tot no votar el Govern, però utilitzar les eines de l’amo, pur negacionisme que devalua les dones, és intolerable

2
Es llegeix en minuts
Els atacs masclistes a Irene Montero

Per als qui encara no ho entenen, el fons dels atacs de Vox a Irene Montero rau que tenen lloc en el Congrés, que és la representació de la democràcia i de la ciutadania. És intolerable buscar-hi justificacions. Però hi ha més coses. Montero representa el Ministeri d’Igualtat. Sí, altres ministres d’Igualtat van ser insultades sobre la seva capacitat o pel seu físic, com Aído i Pajín. Però ara és pitjor. Tot i que el PP mai recolzés aquest ministeri, el rebuig es potencia ara en Vox amb el seu odi envers el feminisme i les polítiques d’igualtat. Per primera vegada hi ha 52 escons de negacionisme masclista que venen a buscar els nostres drets. Per primera vegada, la ultradreta té veu en un parlament per atacar el ministeri que representa el que volen fer caure: les lleis que protegeixen la llibertat de les dones. Tot i que el treball de Montero fos excel·lent, anirien en contra d’ella.

No hi ha una protecció a la ministra pel feminisme. Una part del feminisme l’ha qüestionat de forma severa aquests anys. Però, tot i que fos la pitjor ministra, no es pot utilitzar com a arma política la vida personal. ¿Que Pablo Iglesias va dir una cosa semblant d’Ana Botella? Sí, i no vol dir que allò no fos masclisme i que el que rep Irene Montero també ho és. No parlem de platós de televisió ni de declaracions a la premsa. Parlem de diputats a la seu parlamentària. El feixisme sempre intenta devaluar l’autoritat moral del parlament. ¿Que alguns representants de Podem van desqualificar a les xarxes, més d’una vegada, feministes que no estan d’acord amb ells? Sí, i és dels seus errors més greus. Però, llavors, ¿seguim en un campionat per veure qui diu més forta la pròxima burrada? Diuen que ella aprofita això per fer-se la víctima. És que l’és. Però, encara que ho fes, a veure si assumim que la violència política cap a les dones existeix. I no hi ha peròs. Es pot criticar o fins i tot no votar el Govern, però utilitzar les eines de l’amo, pur negacionisme que devalua les dones, és intolerable. Qui justifica o manifesta atacs masclistes diu més de si que de qui pretén ofendre.