La foguera | Per Juan Soto Ivars Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Sabina no es toca

Aquest home una mica desencisat als 73 ha fet més pels drets dels gais, les dones i els treballadors, per l’amor propi de qualsevol esparracat que totes les vostres fal·làcies amb arrova

2
Es llegeix en minuts
Sabina no es toca

La vostra campanya de mal gust de desprestigi contra Joaquín Sabina diu més de vosaltres que d’ell. Tranquils: se us entén tot. Sabina és un artista que va instal·lar les seves cançons en el sistema nerviós d’Espanya. Digueu-me un de sol de vosaltres que hagi polsat un nervi sense enfadar. A ell li sortien himnes immortals dels tovallons de bar, i a vosaltres us surten planys desconsolats quan voleu semblar amenaçadors.

¡Quin intent ridícul de fer ombra sense aixecar un pam del terra! S’intenta, sempre, com els castells, uns a sobre d’altres, com en aquella sèrie de zombis, però l’amuntegament de grunyits no serveix per compondre hendecasíl·labs. Fins i tot el Joaquín Sabina més borratxo i ronc, fins i tot el més enfarlopat i arrossegat i ressacós i malfollat i abatut, fins i tot el Joaquín Sabina curtcircuitat en ple ictus aixeca la sintaxi per sobre de les vostres gorres de plat polsoses.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

¿Què ha dit ara, a veure? ¿Per què tantes escopinades a la cara d’un artista? Doncs ha dit, ja veus tu, que no és tan d’esquerres com es creia quan era més jove. Bé: aquest home una mica desencisat als 73 ha fet més pels drets dels gais, les dones i els treballadors, per l’amor propi de qualsevol esparracat que totes les vostres fal·làcies amb arrova.

Notícies relacionades

Diria jo, a més, que Sabina s’ha mogut menys que aquests trens que anaven cap al nord. L’esquerra ha corregut per vies que ningú li havia demanat que trepitgés. ¿Qui està content amb vigilants que assumeixen allò babau i acovardit, la disciplina i autoexamen moral com l’últim crit en eina revolucionària? Petitons, que aixequeu monestirs als bars i centres d’adoctrinament a les biblioteques expurgades, i encara voleu que un vermell septuagenari amb els collons de bronze parli fil per randa amb la vostra màquina de karaoke moral. Flipeu.

Mireu: hi ha fatxes que us porten avantatge disfrutant la cultura popular. Ells, pel que la cultura ha sigut a Espanya, van aprendre a gaudir d’artistes vermells sense sentir-se enverinats. En conec tants a qui diries fatxes i ho flipen amb Los Suaves, amb Silvio, amb Extremoduro i amb Sabina, amb Rosendo, amb les d’Almodóvar, que un dia haureu de mirar les vostres guixades i veureu que en comptes de militància us feia falta transigència. L’últim gram de farlopa que es va clavar Sabina era menys tòxic que la vostra mania persecutòria.