Gàrgoles | Article de Josep Maria Fonalleras Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

La xocolata com a tal

Una sentència ordena la destrucció de tots els estocs de conillets del Lidl perquè s’assemblen als originals, de Lindt

2
Es llegeix en minuts
La xocolata com a tal

Cada any es venen 150 milions de conills de xocolata de la coneguda marca Lindt. Més o menys. Són aquells animalons tan simpàtics, que fan Pasqua, i que estan recoberts de paper d’alumini daurat, amb un llacet granat que du incorporat un picarol que dringa molt discretament. Pel que recordo, són de xocolata amb llet, tot i que n’hi deu haver de negre. Si es posessin en fila, els conillets dolços anirien des del cantó de Zurich, seu de la companyia suïssa, fins a San Francisco. Resulta que fa anys que els conillets tenen cosins germans espuris, fruit de la capacitat mimètica d’una altra multinacional, la dels supermercats alemanys Lidl. Els conillets del súper s’assemblen molt als originals. També són daurats i duen un picarol, tot i que, en aquest cas, el llaç és verd i passa a ser una corbata.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Com que els de Lindt fa 70 anys que fabriquen el producte, van decidir de presentar una demanda judicial davant el Tribunal Federal de Suïssa perquè els conillets imitadors es deixessin de vendre. Ara hem sabut la sentència. “Atesa la impressió de conjunt, els conills de Lidl desperten associacions evidents amb la forma del conill de Lindt; en la ment del públic no es poden distingir”, han dit els jutges, i han ordenat la destrucció de tots els estocs de conillets del Lidl. Amb una acotació sàvia i ambientalment sostenible: “La destrucció no vol dir necessàriament que la xocolata com a tal hagi de ser destruïda”. En definitiva, la forma i l’embolcall són punibles, però no pas el fons ni l’ànima del conillet. A hores d’ara, ja hi deu haver una secció de treballadors de Lidl entestats a desembolicar els conillets i a acumular una enorme quantitat de xocolata que serà desfeta, properament, i adoptarà la silueta d’un altre motllo animal o vegetal. En la transmigració de les ànimes, l’essència animal de la xocolata es mantindrà en un altre cos. Si mai arribem a comprar el conillet de Lidl, reciclat,posem per cas, en papallona, intuirem que alguna cosa imperceptible roman dels mamífers de la família dels lepòrids. La bona notícia d’aquesta batalla xocolatera és que els jutges han demostrat una alta consciència ecològica i estan al dia sobre la necessitat de reciclar aliments i de no malbaratar el menjar. 

Temes:

Lidl