APUNT

No era decisió de Dembélé

2
Es llegeix en minuts
No era decisió de Dembélé

JORDI COTRINA

Diuen els seus crítics que encara no ha arribat el dia en què Dembelé enllaci tres decisions encertades consecutives durant un partit. I poden tenir raó, no seria un jugador precisament regular a l’hora de triar el que millor convé a cada jugada. Dissabte tampoc va escollir la millor opció, però hi havia marge per parar la pilota, analitzar la situació i comprovar que estava en fora de joc. 

Dembélé és lliure de valorar, en funció de les seves raons socioculturals, si ha de deixar la seva dona a l’hospital el mateix dia en què ha donat a llum la seva filla. La seva decisió no hauria de ser rellevant, perquè per sobre d’aquesta, hauria d’haver estat la del club, responsable del missatge que suposava la seva presència en el camp.

Un precedent per reflexionar

No és elogiable ni és senyal d’implicació que un jugador deixi l’hospital per assistir a un partit. Potser la informació no va arribar a temps a la persona adequada, però aquest precedent és una oportunitat perquè el club reflexioni i estableixi un protocol d’actuació per sobre de decisions individuals. 

Una institució que llueix a gala aquesta frase que és alguna cosa més que un club esportiu ha de ser coherent amb això. Ni era decisió de Dembélé, que ja hem dit que sol equivocar-se, ni del seu entrenador, que el prefereix adormit –ja va dir Xavi que pràcticament no havia pogut aclucar els ulls– a altres companys més desperts fins i tot en un partit a priori assequible. 

En joc, la imatge

Notícies relacionades

El meu company de programa a Catalunya Ràdio, Jordi Costa, va ser pare fa unes setmanes. Des d’aleshores compleix el seu deure i el seu dret d’exercir la feina més important que pot tenir a la vida. I és clar que ens encantaria poder comptar ja amb ell. Però ell també té una responsabilitat, per això continua de baixa. Perquè ell ho sap, i la seva empresa també ho sap.

Fa uns anys hauria sigut diferent, però estem el 2022. Si Dembélé no se n’ha assabentat, algú del club l’hi hauria d’haver dit. Perquè no només està en joc la imatge del futbolista, a qui no li ve d’aquí, ja fa temps que ens sembla un astronauta, sinó que també és una decisió que deixa en mal lloc aquest Barça dels valors.