Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Més vides dignes

1
Es llegeix en minuts
Més vides dignes

Epi_rc_es

Aviat s’aprovarà la reforma de la llei d’estrangeria. Entre altres mesures, es podran regularitzar persones migrants que ja visquin al nostre país des de fa dos anys i es formin en algun sector necessitat de mà d’obra. Acabada la formació, podran obtenir permís de treball si aconsegueixen un contracte. ¿És aquesta reforma la solució definitiva? No ho és. No obrirà la porta dels drets a tots els migrants, molts d’ells amb anys de vida i explotació al nostre país. Però és un avenç important.

¿La llei és utilitarista? Sí. Interessen els migrants quan poden solucionar els buits que el mercat laboral actual no pot cobrir. Però vivim en una societat utilitarista, en què les persones són considerades pel que fa al seu valor productiu. No és un raonament exquisit quant a drets, més aviat, menyspreable, però en aquest cas ens ofereix una oportunitat de millora. Unes lleis que impedeixen viure vides dignes són còmplices del racisme i només alliçonen sobre aquesta actitud. Falta personal en una infinitat d’oficis, que aquests llocs siguin ocupats per joves migrants és la millor lliçó de convivència que ens podem regalar. Per canviar la mirada, per continuar avançant en noves reformes.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web