Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Defensar la fortalesa

1
Es llegeix en minuts
Defensar la fortalesa

Epi_rc_es

El Tribunal Suprem ha derogat el dret a l’avortament als EUA. A partir d’ara, els estats poden prohibir-lo. El col·lectiu LGTBI tem que el matrimoni gai segueixi el mateix camí. Rússia, aquest renovat enemic dels EUA, ha prohibit les mostres d’afecte entre homosexuals. Mentrestant, les agressions homòfobes es disparen al nostre país. Els discursos d’odi volen i cada dia arriben a cotes més sinistres. La llei trans ha sigut l’espoleta que ha fet rugir el monstre. De vegades, amb els rostres més inesperats. Una cosa molt greu està passant quan els desacords porten a qualificar les dones trans com «paios de 60 anys que es vesteixen del que pensen que són dones» (així ha denominat la filòsofa Amelia Valcárcel Carla Antonelli, veterana política del PSOE i referent de l’activisme trans). Totes dues han sigut rostres destacats del socialisme. 

Dret a l’avortament, drets LGTBI, igualtat de gènere, pacte contra la violència masclista... Cada un dels avenços aconseguits està íntimament lligat a l’altre. Deslegitimar-ne un és descalçar la fortalesa social que hem construït amb l’esforç i el sofriment de tants. A un costat i a un altre, els drets estan sent qüestionats. Cada batalla ha de ser lluitada. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web