Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

L’esquerra i el seu embolic amb la roba estesa

L’embolic amb la bugada és l’exemple perfecte de com l’esquerra no sempre recorda el que és bàsic: la manera en què viuen les persones i quines mesures prendre per millorar les seves vides

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40943742 raja171114192045

zentauroepp40943742 raja171114192045

L’ajuntament de Nàpols ha fet marxa enrere, no sancionarà per estendre la bugada a les finestres i balcons que donen a la via pública. La reacció popular va ser tan contundent que l’alcalde es va afanyar a retirar una mesura inclosa en un nou pla de decòrum urbà. Els llençols, vestits, calces i calçotets continuaran eixugant-se per sobre de les testes dels transeünts. ¿I on hauria de ser? La resposta fàcil és a l’assecadora, per descomptat. En plena recessió, ¿l’ajuntament pagaria l’electrodomèstic als veïns? ¿I la factura energètica? ¿I el dany mediambiental? Això per no entrar en el debat sobre ètica i estètica. Gaetano Manfredi va arribar a l’alcaldia de Nàpols el 2021 com a independent d’una coalició de centreesquerra. Va ser rector d’universitat i ministre d’Universitats i Investigació. L’embolic amb la bugada és l’exemple perfecte de com l’esquerra no sempre recorda el que és bàsic: la manera en què viuen les persones que està en la seva essència defensar i quines mesures prendre per millorar les seves vides. Que la proposta fos a favor del decòrum millora la metàfora. ¡Aquesta volença pel sermó, per ocultar rere els murs el que no agrada veure als carrers i enredar-se en polèmiques que només desgasten!  

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Temes:

Nàpols