Article de Rosa Paz Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

¿Domesticar Vox?

De moment el que està passant és que amb la incorporació al seu govern, el PP està contribuint a blanquejar la ultradreta, atorgant-li carta de naturalesa democràtica

1
Es llegeix en minuts
¿Domesticar Vox?

Diuen al PP que el pacte de govern amb l’extrema dreta a Castella i Lleó els permetrà domesticar Vox. ¡Quines bones intencions! Si domesticar-lo vol dir que el partit de Santiago Abascal abandona els seus postulats ultres i reconeix, per exemple, principis democràtics com la igualtat entre homes i dones i respecta les lleis que miren d’avançar cap a aquest objectiu, inclosa la de violència de gènere, benvingut sigui aquest procés d’amansiment. Però no, res fa pensar que això sigui el que passarà. De fet, el que es va veure dilluns en la investidura de Fernández Mañueco és que el president castellanolleonès ha fet seves les propostes de Vox. Una nova ‘llei de concòrdia’ davant la de memòria històrica, una immigració ordenada, en una comunitat que ha perdut 150.000 habitants en 10 anys, i la llei de violència intrafamiliar. Segons ell, aquesta última norma serà compatible amb la de violència contra les dones, que per cert va ser aprovada amb el recolzament del PP, tot i que la nova llei desnaturalitza l’anterior, i desvirtua un problema que va costar molt incorporar al debat públic i dilueix la qüestió essencial, que és la de les agressions masclistes. 

A Alberto Núñez Feijóo semblen agradar-li les explicacions de Mañueco i així ho ha anat manifestant en diverses intervencions públiques. Pot ser que fins i tot estiguin incloses en algun argumentari intern del PP. El que no se sap és si és que el nou líder popular és poc sensible a qüestions com el maltractament i l’assassinat de dones, esperem que no, o si simplement és conscient que per arribar a la Moncloa necessitarà Vox i això el mou a ser pragmàtic. Perquè de moment el que està passant és que amb la incorporació al seu govern, el PP està contribuint a blanquejar la ultradreta, atorgant-li carta de naturalesa democràtica i ajudant que els seus votants no la vegin com un element perillós per a l’esdevenir d’Espanya. Feijóo hauria d’anar amb compte, no sigui que al final el domesticat sigui el PP.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web