Pros i contres | Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Les Glòries i els pecadors

Davant l’allau de crítiques pels embussos, des de l’ajuntament es crida a prioritzar el transport públic. I sí, per descomptat, però abans de prioritzar-ne l’ús se’n podria prioritzar el funcionament

1
Es llegeix en minuts
Les Glòries i els pecadors

Manu Mitru

Hora punta. Entrada a Barcelona pel flamant túnel de les Glòries. La desesperació dels conductors atrapats és monumental. Davant l’allau de crítiques, des de l’ajuntament es crida a prioritzar el transport públic. I sí, per descomptat, però abans de prioritzar-ne l’ús se’n podria prioritzar el funcionament. Són molts els conductors que no tenen cap alternativa plausible per entrar a la ciutat, més enllà del seu vehicle particular. Perquè viuen en poblacions on no arriba el tren i els autobusos són escassos i l’horari incompatible amb les seves necessitats o perquè són presoners del mal funcionament de Rodalies. Per a tots ells, el cotxe a Barcelona no és un caprici. És sinònim d’embussos, trànsit endimoniat i preus desorbitats d’aparcament. Despeses i disgustos a doll. 

La contaminació és un greu problema. Però aquesta ni tan sols desapareixerà amb el cotxe elèctric. Les partícules de desgast dels pneumàtics sobre l’asfalt continuaran presents. Per tot això, sí, s’ha de prioritzar el transport públic. Però sobra criminalització del conductor i falten inversions perquè el desig sigui accessible per a tothom. Els carrils semibuits dels autobusos són la millor evidència del problema. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web