ANÀLISI

Més que una Lliga

1
Es llegeix en minuts
Més que una Lliga

Javier Barbancho

És clar que els títols fan il·lusió, sobretot quan formen part d’un projecte emergent, quan són el reflex d’un equip que enorgulleix la seva afició ¿Li agradaria a l’aficionat del Barça guanyar aquesta Lliga? Per descomptat ¿La celebraria? Possiblement més que alguna última que va guanyar amb tanta suficiència que ni tan sols es va valorar quan vivia en l’època d’anar descomptant títols.

Quan cal remarcar el mèrit d’un trofeu, alguna cosa falla. Una cosa així li pot passar aquest any al Madrid. Paradoxalment, com més pateixin, com més colli el Barça, més gran serà la seva satisfacció. Perquè si tot segueix més o menys igual, aquest serà un títol tapat per un 0-4 a la seva pròpia casa, de la mateixa manera que la debacle de Liverpool va enterrar un doblet en època de Valverde

Emoció per l’inici

El Barça probablement no guanyarà aquesta Lliga. I tot i que ara ja sembli llunyà, aquesta serà la mateixa temporada en què no va superar ni tan sols la fase de grups de la Champions. I no obstant, si Xavi aconsegueix que l’equip mantingui la dinàmica actual, el títol serà el de menys. Perquè l’emoció per l’inici d’un nou cicle és suficient perquè sigui una temporada que quedi gravada a la retina, com aquella primera de Rikjaard.

Notícies relacionades

Ningú sap què hauria passat si Laporta hagués apostat per Xavi a l’estiu. Potser el Barça seria a temps de guanyar aquesta Lliga. O potser era necessari que l’equip es veiés tan a baix per aferrar-se amb tanta devoció a la idea de Xavi. Pot ser que els jugadors necessitessin aquesta cura d’humilitat, aquesta sensació d’estar al caire de l’abisme com per assumir totes i cada una de les instruccions del seu tècnic. Potser era necessari trobar a faltar el talent per valorar l’arribada de Ferran Torres i Aubameyang.

Sigui com sigui, Xavi ja ens ha ensenyat quin és el seu camí, la seva idea, i no és cap altra que la de recuperar el que al seu dia va fer especial el Barça. Per cert, quedi enviada des d’aquí una felicitació al jardiner del Bernabéu perquè la gespa era impecable. Curteta i regada, com sempre li va agradar a Xavi.