Projecte polèmic Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Que es faci la pau a Sant Antoni

Potser el problema actual a la llosa de la ronda no deixa veure el que realment necessiten els veïns i la ciutat

1
Es llegeix en minuts
Que es faci la pau a Sant Antoni

MANU MITRU

En els anys de l’urbanisme tàctic, ens hem acostumat a escoltar amb freqüència termes com ‘pacificació’, utilitzat per parlar de girs cap a carrers amb menys o nul trànsit que cedeixen protagonisme al vianant. Vista la mobilització veïnal contra l’ús actual de la ronda de Sant Antoni, potser allà el terme no és precís, després de tres anys de desavinences des que es van eliminar les carpes del mercat. 

No ajuda l’intermitent ‘mercat de la misèria’, que és gairebé com la Guadiana. La presència de la Guàrdia Urbana fa efecte sempre. D’haver-hi un basar de quarta o cinquena mà a no haver-n’hi cap en un tres i no res, sovint deixant una reguera de sabatilles, transistors o ninots caiguts per les presses dels venedors. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El malestar amb l’ambient que es respira pel mercat ambulant o pels ‘botellons’ és tal que hi ha fins i tot qui es planteja que una bona opció passaria per què tornessin els cotxes, una cosa que seria inaudita en un lloc del qual fa 12 anys que estan desterrats. A temps desesperats, mesures desesperades.

Tampoc facilita les coses la provisionalitat del pla, que havia d’iniciar una nova etapa aquest febrer i que es tornarà a repensar per les protestes de les associacions veïnals. Els nous jocs i altres elements que convidaven a mantenir-se en l’espai no convencien gaire gent, segurs que se’ls donaria un mal ús en la ronda, actualment més ravalera que de l’Eixample.

Notícies relacionades

Potser el problema actual a la llosa de la ronda de Sant Antoni no deixa veure el que realment necessiten els veïns i la ciutat. La provisionalitat ha generat noves situacions que s’han acabat per enquistar i que ara impedeixen veure amb claredat.  

Tant de bo arribi la pau a Sant Antoni, amb una solució estable que eviti el soroll i incivisme que ara pateix en una de les seves artèries i que faci un gir a una ronda que ho tindria tot per ser envejable. Àmplia, lluminosa, cèntrica i connectada amb un barri que ha guanyat punts amb una altra reforma tàctica, la superilla. 

Temes:

Urbanisme