Renovació Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Consensos sense mentides

Si els nacionalistes volen que el PSC participi en un nou acord han de deixar de mentir sobre la llengua i no inventar atacs al català quan és al revés

1
Es llegeix en minuts
Segunda jornada del debate de política general en el Parlament

Segunda jornada del debate de política general en el Parlament / Enric Fontcuberta (EFE)

És una bona notícia que tant ERC com Junts hagin consensuat amb el PSC la renovació dels membres de diversos organismes (Sindicatura de Greuges, CCMA i CAC) que tenien el mandat caducat des de fa anys. Parlamentàriament no hi havia més remei, tot i que el bloqueig es podia haver eternitzat i en aquest cas no per culpa dels socialistes, sinó pel talibanisme dels independentistes i les seves baralles internes. Esperem que Esther Giménez-Salinas deixi enrere el lamentable paper de Rafael Ribó com a Síndic, que ha exercit no de defensor dels drets de la ciutadania, sinó de martell del separatisme contra els seus enemics, l’actuació del qual ha sigut, a més, despòtica i amb un malbaratament de diners més que qüestionable, tant en viatges com en altres capricis, malgrat que es considera d’esquerres. La renovació del CCMA hauria d’impulsar una revisió a fons tant de TV-3 com de Catalunya Ràdio, que han perdut la confiança i la credibilitat de gran part de la societat catalana. Des que van néixer en temps de Jordi Pujol sempre han sigut mitjans de comunicació nacionalistes, amb uns professionals moltes vegades militants, però amb el procés van traspassar totes les línies vermelles i políticament eren mers instruments de propaganda.

Salvador Illa pot estar content que el document sobre els reptes de la CCMA que ha donat lloc a l’acord amb ERC i Junts s’assembli molt a l’informe del PSC per refundar els mitjans de comunicació de la Generalitat amb l’objectiu que recuperin el seu paper de servei públic. És aviat per celebrar res, però es podria estar obrint el consens en alguns temes. El següent capítol serà la llengua, ja que el model immersiu d’escola «només en català» fa aigües, tan legalment com socialment. Si els nacionalistes volen que el PSC participi en un nou acord han de deixar de mentir sobre la llengua i no inventar-se atacs el català quan és al revés: es tracta que el castellà no en quedi exclòs. I reconèixer que Espanya treu molt bones notes quant al compliment de la Carta Europea de Llengües Minoritàries.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web