Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

No només Barcelona

Hem sortit dels caus de la pandèmia com llops famolencs. Arrasant. Més iracunds. La contaminació ens asfixia. I, tot i així, hi ha alternatives

1
Es llegeix en minuts
No només Barcelona

Ferran Nadeu

Barcelona està bruta. Devorada pel trànsit. Irascible... No hi ha res fals en les acusacions. I, no obstant, ¿és Barcelona una excepció? N’hi ha prou de treure el cap pel ‘hashtag’ #MadridEstáSucio per establir un diàleg en la incomoditat. Si mirem més enllà, la conversa es converteix en assemblea. L’IFOP (Institut Francès d’Opinió Publica) acaba de publicar un estudi: 8 de cada 10 habitants de París consideren que la ciutat està «bruta». Al Regne Unit de Boris Johnson la situació encara està més trasbalsada. Una enquesta ha revelat que el 31% dels treballadors de comerços han patit abusos per part dels clients durant els últims mesos. Londres és la ciutat europea amb més costos sanitaris per contaminació. 

Hem sortit dels caus de la pandèmia com llops famolencs. Arrasant. Més desenganxats dels espais compartits. Més iracunds. La contaminació ens asfixia. I, tot i així, hi ha alternatives. Una iniciativa popular a Berlín acaba de reunir 50.000 firmes en un temps rècord per impulsar un referèndum a favor de prohibir el trànsit al centre de la ciutat: 88 quilòmetres quadrats. Per una ciutat més neta, més plàcida. Els problemes són globals. Al final, les solucions també ho seran.