Una sèrie Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

¿M’està dient que...?

Sembla que la sèrie tracti de l’empoderament de la dona a la universitat americana o la bretxa salarial. No obstant, l’instant en una classe en què un professor saluda a l’estil nazi canvia l’argument

1
Es llegeix en minuts
¿M’està dient que...?

Netflix

Descobrir sèries s’ha convertit en un joc. Em vaig quedar penjat de ‘Gambito de dama’ i ara m’ha passat el mateix amb‘La directora’.La diferència és que, en aquest cas, és una minisèrie amb potencial, però sense continuïtat. De moment.

Tracta de la història de la primera dona, i no blanca, directora del departament d’anglès de la inventada Universitat de Pembroke a Massachusetts. Sembla que la sèrie tracti de l’empoderament de la dona a la universitat americana o la bretxa salarial. No obstant, l’instant en una classe en què un professor saluda a l’estil nazi canvia l’argument.

La imatge és captada per uns alumnes i és compartida a les xarxes socials. Malgrat que la història té moltes línies argumentals, centro aquesta reflexió en les crítiques, primer de l’alumnat i després del professorat, a l’acció del professor, tot i que el que ha passat a l’aula no té res a veure amb la interpretació de tothom.  

Amb aquesta idea el professor pretén impulsar un debat al campus de la universitat. Crear una controvèrsia acompanyada de diferents propostes per generar diferents postures que estimulin la contradicció d’idees, fonamental a l’acadèmia.

Però res surt com creu. Qualsevol explicació és resposta pels alumnes amb un: «¿M’està dient que...?». Aquesta expressió s’està posant de moda en qualsevol debat públic. Una idea és rebatuda amb un replantejament en el concepte, però des del punt de vista del receptor. Amb això s’aconsegueix no reflexionar sobre la idea exposada, sinó una suposada interpretació d’aquesta. 

Notícies relacionades

El mestre decideix demanar disculpes per si ha ofès algú, però li recriminen que els està fent participis del seu error. Per tant, demanar disculpes també juga en contra seva. Apassionant. Acaba expulsat, per cert.

La sèrie és molt coral i, per tant, segueix més línies argumentals. Per exemple, una universitat amb professors caducs. No obstant, cap d’ells és tan interessant com la sensació que els estudiants i les xarxes socials poden inutilitzar, sense voler-ho, les eines del debat per treure-ho tot dels paràmetres de la discussió intel·lectual.