Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Senyors (amb bigoti) embarassats

Els anomenats ‘emojis’ funcionen igual que un llenguatge. Incipient i escàs, però llenguatge al cap i a la fi, que en molts casos arracona l’enrevessada sintaxi per a una brillant economia de mitjans.

1
Es llegeix en minuts
Senyors (amb bigoti) embarassats

L’essència del llenguatge és fer possible una infinita quantitat de seqüències i combinacions a partir d’un número reduït de recursos. Hi ha noves paraules per descriure noves realitats, però el que importa no és la novetat, sinó la capacitat d’establir variacions. Els anomenats ‘emojis’ funcionen igual que un llenguatge. Incipient i escàs, però llenguatge al cap i a la fi, que en molts casos arracona l’enrevessada sintaxi per a una brillant economia de mitjans. Diuen molt en molt poc espai i, d’altra banda, admeten incorporacions per acostar-se als escenaris contemporanis.

Les novetats que arriben del món de les emoticones se centren, sobretot, en l’univers trans i en les definicions del gènere no binari. Hi ha, és cert, mans que encaixen (múltiples opcions racials), una pila gastada i un corall que representa la lluita contra el canvi climàtic, però la notícia és la imatge d’un senyor embarassat. De fet, dos tipus de senyors, o, de fet, dos tipus de senyores que s’han convertit en senyors, si és que una cosa existeix, que sembla que sí. Una versió amb bigoti i una sense ell, de tots els colors, amb una panxa voluminosa i, això sí, amb la típica posició maternal de les mans sobre la panxa.