Pros i contres

Casado, l’audaç

L’expressió del líder del PP potser tenia l’halo de l’heroi, de l’audaç: ¡Deixeu-me sol! ¡Anunciaré la veritat de la Guerra Civil!

1
Es llegeix en minuts
Pablo Casado, leader of Popular Party (PP) speaks during a session at Parliament in Madrid

Pablo Casado, leader of Popular Party (PP) speaks during a session at Parliament in Madrid / SUSANA VERA (REUTERS)

¿Va redactar la frase algun prestigiós spin doctor o va ser una ocurrència del mateix Pablo Casado? ¿Va assajar el discurs davant el mirall del lavabo? Emulant el seu cèlebre retrat en blanc i negre de principis de la pandèmia: artells ancorats a la placa de cocció, celles arrufades, mirada preocupada, concentrat llavors en els efectes perniciosos del virus. En aquesta ocasió, l’expressió de Casado potser tenia l’halo de l’heroi, de l’audaç: ¡Deixeu-me sol! ¡Anunciaré la veritat de la Guerra Civil! 

«La Guerra Civil va ser l’enfrontament entre els que volien la democràcia sense llei i els que volien la llei sense democràcia», va dir l’agosarat. L’indocte. No hi va haver conflicte entre llei i democràcia el 1936, hi va haver un cop d’Estat que va derivar en una guerra sagnant i una cruenta dictadura. Un aixecament militar que va arrasar amb la legalitat, que es va allargar innecessàriament per aniquilar l’oponent i un dictador malvat, que no va tenir indici d’humanitat amb els vençuts. Això va ser la Guerra Civil. En molt poca estima té Pablo Casado la democràcia quan s’atreveix a denigrar el seu valor. En el deliri només es pot agrair la llum que dona sobre el personatge. Aquest és el seu grau de veracitat i l’arrasador de la seva moral.  

Temes:

Pablo Casado