APUNT

No hi ha millor èxit que el d’aquest Barça

1
Es llegeix en minuts
No hi ha millor èxit que el d’aquest Barça

Sense haver baixat encara per l’esòfag l’amarg líquid de la depriment derrota del Camp Nou, el Barça de Lluis Cortés va aixecar l’autoestima del club. Amb la mateixa insultant superioritat amb què es va apropiar de la Lliga va conquerir la primera Champions de la secció professional, la més rendible de l’entitat. La decidida aposta de l’anterior directiva (al Cèsar el que és del Cèsar) es va veure culminada amb una victòria tan incontestable com històrica. 

Göteborg és Wembley i l’equip de Cortés serà recordat per sempre, com ho és aquell que va dirigir Johan Cruyff el 1992. Els mitjans recordarem aquesta final cada aniversari rodó i a Lieke Martens li demanarem que ens expliqui com es va atrevir a endinsar-se en l’àrea amb tanta decisió en el quart gol, o quin instint va activar Aitana en el tercer, i perseguirem Cortés, el tècnic que ràpidament Laporta va ratificar i va salvar de la crema d’entrenadors que presumiblement culminarà, perquè ens reveli els secrets del seu exitós manual.

Notícies relacionades

No van faltar els missatges ahir que demanaven que es passés Martens o Hansen al primer equip i Cortés a la banqueta del Camp Nou. Ningú va descobrir ahir l’habitual fragilitat del Barça de Koeman. En canvi, retransmès en horari ‘prime time’, molts barcelonistes van entendre que l’espai que els mitjans han dedicat a aquest equip en els últims anys no era simple postureig per a temps correctes. Van descobrir un grup de futbolistes d’un nivell brutal, competitiu al màxim, armat en cada àrea del joc, determinat a passar als annals del club com havien predicat en la prèvia i, sobretot, divertit de veure.  

Aquest Barça campió és hereu de molts equips de la secció que van començar als anys 70 a jugar entre l’escepticisme social. Tanca d’alguna manera un cercle i n’obre un altre protagonitzat per totes les nenes que voldran ser com elles algun dia. És un triomf de generacions passades i de les que vindran en el futur. Ja se sap que l’èxit és una catapulta. I elles, les Hansen, Putellas, Martens, Bonmatí i Paños, seran una referència eterna. No hi ha millor èxit.

Temes:

Barça