Pros i contres

Democràcia contra Vox

A l’extrema dreta només se la combat amb una política que sigui capaç de pactar i que posi el benestar de la ciutadania per sobre dels llums curts del partidisme

1
Es llegeix en minuts
Democràcia contra Vox

Pablo Iglesias va abandonar el debat de la SER davant la negativa de Rocío Monasterio a condemnar l’amenaça que va patir el líder d’UP. Una carta amb bales. Davant la gravetat de la intimidació, la candidata de Vox a la comunitat de Madrid va respondre amb bravates. Ultradreta en estat pur. Tan descarnada va ser la seva actitud fanfarrona, que va agafar per sorpresa la resta dels candidats i la moderadora del debat, Àngels Barceló, que va mirar de retenir Iglesias. També per a ella va tenir escarnis Monasterio: «¿És una moderadora o una activista?, ¿agafant-lo de la maneta?». 

Aquest espai de temps entre l’estupor i la consciència de l’ocorregut és una bona definició del que estem vivint. Encara ens costa assimilar que la ultradreta s’ha instal·lat en les institucions i els barris. Una amenaça per a la democràcia, la convivència i la pau. Són cartes amb bales o navalles ensangonades o còctels Molotov. Són amenaces de mort que volen acovardir-nos a tots. No es poden ignorar, només combatre. Amb arguments, sí, també amb fets. Amb una política que sigui capaç de pactar i que posi el benestar de la ciutadania per sobre dels llums curts del partidisme.