Competitivitat

De vacances a Netflix

1
Es llegeix en minuts
De vacances a Netflix

Qui no desitjaria treballar a Netflix, sobretot quan s’assabenti que ni els treballadors ni els seus caps controlen les vacances que prenen els empleats. Cadascú decideix en quin moment necessita un dia, una setmana o un mes de descans. No han de donar explicacions, i la plataforma considera que s’ha beneficiat d’aquesta laxitud. A canvi, perquè res surt gratis, l’empresa acomiada anualment 1 de cada 12 integrants de la seva plantilla, un percentatge de depuració que segurament obliga a replantejar-se la urgència d’agafar-se uns dies de festa.

El factòtum de Netflix ha resumit l’esperit de la seva gestió a ‘Aquí no hi ha Regles’. El llibre dispararà de nou les ànsies d’incorporar-se a l’empresa, perquè un dels principis seguits al peu de la lletra per Reed Hastings consisteix a «proposar sous molt per sobre del mercat». Només contracta presumptes estrelles, que no necessiten aprovació per a les seves despeses o desplaçaments. A canvi, que ningú esperi un ambient familiar, la imatge romanticona més grapejada pels gurus del ‘management’ i menyspreada en una plataforma que funciona amb l’esperit d’una plantilla d’esportistes professionals.

Notícies relacionades

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Els treballadors de Netflix no només tenen el dret, sinó també l’obligació de portar la contrària als seus caps. Quan un dels seus subordinats a la plataforma va oblidar aquesta clàusula i va escollir l’adulació, Hastings el va reprendre recordant-li que «la teva feina no és prendre la decisió que comptarà amb la meva aprovació, no estàs autoritzat a deixar-me estrellar aquesta empresa contra un mur». Un entorn petri, un recordatori que la feina és un luxe perquè sobren empleats i sempre falten espectadors de Netflix, que haurien de cobrar segons s’està demostrant a la ruïna del futbol a estadi buit. I els qui considerin excessiu l’aparcament de «els protocols humans de la cortesia», tenen dret a discrepar, sempre que siguin executius que han disparat la cotització de les seves empreses d’un a 500 euros per acció.

Temes:

Netflix