Pros i contres

Trucant a la Terra

¿Per què es van subministrar només 188 dosis de la vacuna diumenge a Catalunya quan aquella setmana se n’havien rebut 84.240 de Pfizer i 42.000 de Moderna?

1
Es llegeix en minuts
Trucant a la Terra

Dos milions de vacunes al mes. 10.000 sanitaris preparats. 500 punts de dosificació per tot Catalunya. ¡Vinga! Mentrestant, en aquest petit racó del planeta Terra, els més grans de 80 anys continuen trucant insistentment als CAP. ¿Segur que tenen el meu nom? ¿Quan em tocarà?

Notícies relacionades

És fantàstic que el Govern tingui ja preparat un pla massiu de vacunació. També és comprensible que ho comuniqui. Però seria desitjable que abans d’afanyar-se de vendre castells en l’aire, tingués en compte que són molts els que esperen un torn que també es va prometre i no arriba. Per als més grans, la tensió és dura. Les estadístiques, encara més.

I no, els retards no són culpa del Govern català ni del central, el pla de la Unió Europea no està funcionant per l’incompliment de les farmacèutiques. Però, tot i així, sorgeixen dubtes raonables. ¿Per què es van subministrar només 188 dosis de la vacuna diumenge a Catalunya quan aquella setmana se n’havien rebut 84.240 de Pfizer i 42.000 de Moderna? Sense comptar les 37.200 d’AstraZeneca, en aquell moment encara immobilitzades. Més injeccions i menys projeccions. Els habitants d’aquest racó de la Terra ho agrairan