La foguera

Espanyols amb Hilaria Baldwin

1
Es llegeix en minuts
Espanyols amb Hilaria Baldwin

A Hilaria Baldwin, la dona d’Alec, li plou foc i cancel·lació al seu país per haver donat a entendre (i presumir-ne) de néixer a Espanya, concretament a Mallorca, en la seva autobiografia. El ‘New York Post’ ha descobert que la senyora va néixer a Boston i que els seus pares són anglosaxons blancs de tota la vida. En conseqüència, el rebombori d’activistes antiracistes d’aquell país –que funcionen bàsicament com un contestador automàtic o com el gos de Pavlov– acusen Hilaria d’apropiació cultural. La dona s’arrossega per terra implorant perdó. Però, un moment, activistes: els espanyols tenim una cosa a dir-hi.

Partim de la base que la vostra quimera puritana de moda, l’«apropiació cultural», entén que les cultures pertanyen a qui té el color de pell i els cromosomes adequats, i que en general un blanc pertany a la cultura dominant i, per tant, no s’ha d’apropiar d’elements de cultures «no blanques» i inferiors en «poder». Sent això –com és– una paranoia racista en si mateix, ja que les cultures no pertanyen a les races, ho donarem per bo i jugarem amb les vostres regles i en el vostre idioma.

Notícies relacionades

La vostra acusació contra Hilaria Baldwin és PROFUNDAMENT OFENSIVA PER A NOSALTRES. ¿D’on heu tret que la cultura espanyola, que enfonsa les seves arrels en temps en què el vostre país ni tan sols existia, és inferior en poder a la vostra? ¿No us sona de res ‘El Quixot’? Possiblement no, perquè vosaltres, els mateixos activistes que ataqueu Hilaria, vau vandalitzar una estàtua de Cervantes creient que per portar gorja havia de ser un colonitzador imperialista. No teniu ni la més remota idea de la nostra cultura, així que menys rotllos amb l’apropiació cultural. Aneu a defensar la vostra mare.

A Espanya estem amb Hilaria i la convidem a repetir que va néixer aquí, a Mallorca o a Moratalaz, sempre que li doni la gana. De manera que ja esteu guardant els ganivets i arrossegant-vos en fila fins a la Puerta del Sol per demanar-nos perdó a Hilaria i a nosaltres.

Temes:

Alec Baldwin