Apunt

Desempallegar-se de la ultradreta

Els militars retirats han intentat involucrar el Rei, que ha d’aprofitar per pronunciar-se a favor de la democràcia

1
Es llegeix en minuts
MADRID  06 12 2020 - Desfile militar durante el izado solemne de la bandera de Espana con motivo del Dia de la Constitucion  un acto al que han acudido el jefe del Estado Mayor de la Defensa (JEMAD)  Miguel Villarroya (d)  y representantes del PSOE  PP  Podemos  Vox  Cs y UPN  EFE Emilio Naranjo

MADRID 06 12 2020 - Desfile militar durante el izado solemne de la bandera de Espana con motivo del Dia de la Constitucion un acto al que han acudido el jefe del Estado Mayor de la Defensa (JEMAD) Miguel Villarroya (d) y representantes del PSOE PP Podemos Vox Cs y UPN EFE Emilio Naranjo / Emilio Naranjo

L’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat,que garanteix l’estabilitat política i la continuïtat del Govern, ha coincidit en el temps amb el coneixement deles cartes que exmilitars d’alta graduació han enviat al Rei, dels seus xats i dels seus manifestos. Uns documents alarmants en els quals asseguren que perilla la unitat d’Espanya i que la democràcia espanyola s’està deteriorant greument com a conseqüència delGovern socialcomunista, aliat d’independentistes i proetarres. 

L’únic nou és que els sotasignats es presenten a si mateixos com a militars amb el seu rang corresponent, tot i que estan jubilats, escriuen al cap de l’Estat i es mostren disposats a perdre la vida per la salvació de la seva Espanya.No és poc, és molt inquietant. Però el llenguatge utilitzat —més enllà de la disposició d’un exgeneral a afusellar 26 milions d’espanyols, que tampoc és poc, és gravíssim— ésel mateix que el que utilitza Voxdiàriament i similar a aquell que fa servir el PP cada vegada que se li oblida el seu gir al centre.

Notícies relacionades

Han sigut, doncs, els discursos polítics de deslegitimació del Govern de coalició, esgrimits per l’extrema dreta i la dreta ¿moderada?, els quehan encès la nostàlgia franquistail’ànim colpista d’aquesta ultradretacastrense. Nostàlgics de la dictadura, però disposats a beneficiar-se dels drets que allotja la Constitució, la llibertat d’opinió i d’expressió a la qual s’acullen, però que neguen els qui no pensen com ells, aquells que prefereixen la república a la monarquia o que voldrien que els territoris on resideixen fossin independents, des de la lliure expressió de les seves idees i sense violència.

Dirigint-se a ell,han mirat d’involucrar el Rei, per això el monarca ha d’aprofitar el moment perdesempallegar-se de l’abraçada de l’extrema dreta, que intenta patrimonialitzar-lo, i pronunciar-se a favor de la democràcia, del respecte a la decisió dels espanyols a les urnes i del pluralisme polític. Ho pot fer el 24 de desembre, el 6 de gener o ara.