DUES MIRADES

Desprotecció

La llibertat és un dels principals beneficis de ser autònom, el problema és la desprotecció davant els abusos i les inclemències del mercat

1
Es llegeix en minuts
autonomos-ok

autonomos-ok

El Govern ha demanat disculpes pel fiasco dels ajuts als autònoms. L’error ha sigut majúscul, encara més pel subjecte menyspreat. La gran recessió del 2008 va ser l’entrada de molts al meravellós món del treball sense xarxa. «¡Fes-te emprenedor!», cantaven les sirenes. I sí, no hi havia cap més remei. Benvinguts al nou vocabulari: IVA, impagats, «rebaixa’m la factura un 50%» «ja et trucarem», «si t’he vist no me’n recordo»... ¿Han buscat la paraula ‘emprenedor’ o ‘autònom’ en imatges de Google? ¡Quina meravella! Quins vestits, quin dinamisme, quina felicitat... La llibertat és la paraula ganxo per fer-se autònom. I és cert que és un dels seus principals beneficis, el problema és la desprotecció davant els abusos i les inclemències del mercat. La llibertat sucumbeix quan els drets es trenquen. 

Teletreball és la nova proposta fetitxe. La pandèmia el va imposar i les empreses fan números. Igual que l’emprenedoria, pot aportar interessants avantatges per al professional. La llibertat també és la promesa compartida. El seu revers: l’alienació absoluta. Sense sentiment col·lectiu, la protecció s’esmicola.