Al contraatac

La justícia incomprensible

1
Es llegeix en minuts
undefined43073563 madrid 25 04 2018 el ministro de hacienda  cristobal montoro200915185108

undefined43073563 madrid 25 04 2018 el ministro de hacienda cristobal montoro200915185108 / JUAN MANUEL PRATS

El meu sentit comú no considera bona justícia que la confirmació per part del Tribunal Suprem que el PP es va lucrar amb la trama corrupta ‘Gürtel’ no vagi acompanyada d’unes penes per als que manaven cometre els actes delictius. Això que «el partit» és penalment culpable però les persones que decidien les coses no, és incomprensible. Això que Rajoy i companyia, que ho controlaven tot, no sabien res ni dels diners que gastaven ni dels seus propis sobresous sembla una broma.

En la mateixa línia, fa pocs dies tampoc va semblar bona justícia que després d’haver-se condemnat –i indemnitzat a alguns– per la desinformació que proporcionava el fullet de sortida a borsa de Bankia, es dictés una altra sentència donant per bo el que havia fet el seu president, Rodrigo Rato, perquè no havia sigut reprès pels supervisors institucionals (Banc d’Espanya i Comissió Nacional del Mercat de Valors). I tampoc es va entrar en les responsabilitats penals dels que governaven aquestes institucions.

Notícies relacionades

La justícia incomprensible no només protagonitza els grans casos. Fa poc més d’una setmana, una jutge va exculpar l’empresari que va abandonar com un gos en una llitera d’hospital l’immigrant que treballava per a ell, sense permís de treball, i havia mort d’un infart mentre collia olives. Almenys no el van condecorar.

No tindrem cap possibilitat d’anar cap a una bona justícia fins que no estructurem millor el poder judicial que la regula i controla des del seu Consell General. Però aquest organisme no pot canviar perquè està bloquejat pel filibusterisme parlamentari que practica el PP per no renovar-lo. Amb això manté en funcions diversos vocals afins amb mandats caducats fa anys. Hi ha escàndol internacional davant aquest fet. Com que el Govern del PSOE i Podem ha decidit forçar la situació utilitzant procediments legals –tot i que no ortodoxos– per aconseguir els relleus, el PP ha desencadenat una campanya de deslegitimació contra Pedro Sánchez. No només no tenim bona justícia: la política és com ella i les ofensives mediàtiques tanquen el cercle viciós.

Temes:

Cas Gürtel