Dues mirades

Tancar Madrid

Hi ha certa dreta espanyola (també en les institucions que controla) incapaç d'assumir una idea d'Espanya que no sigui des de l'exclusió, la submissió i l'entossudiment de mires

1
Es llegeix en minuts
MADRID, 15/09/2020.- La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, antes de su intervención en la segunda sesión del debate sobre el estado de la región celebrada este martes en la Asamblea de Madrid. EFE/ Emilio Naranjo

MADRID, 15/09/2020.- La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, antes de su intervención en la segunda sesión del debate sobre el estado de la región celebrada este martes en la Asamblea de Madrid. EFE/ Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

Amb fòrceps i dolors es tracta de donar a llum el paquet de restriccions Covid-19 per a la comunitat de Madrid. Transacció amunt, transacció avall, el Govern ha comunicat la voluntat d’estendre les mesures pactades amb Ayuso a totes les ciutats més grans de 100.000 habitants en situació de forta transmissió comunitària. La creació d’un marc comú d’actuació sembla lògic; no ho és tant que es dissenyi en funció de la puerilitat d’Ayuso i sense pactar-ho prèviament amb la resta de comunitats.

La FAES d’Aznar apunta «el valor simbòlic que per a l’actual formació de Govern pot tenir que un català socialista amenaci de tancar Madrid». Tot i que la consideració freudiana la situa en el Govern, la reflexió més aviat s’emmarca en la dita: «El lladre es pensa que tothom roba». Hi ha certa dreta espanyola (també en les institucions que controla) incapaç d’assumir una idea d’Espanya que no sigui des de l’exclusió, la submissió i l’entossudiment de mires. Està en mans del Govern crear una altra cultura d’acord, l’única capaç de despertar la il·lusió per un futur compartit.