Des de Nou Barris

Que no ens enceguin els focs

No és costum a la Barcelona dels barris 'cool' que s'ho emporten tot que el teu districte sigui escenari d'un dels esdeveniments estrella de la Mercè

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp55149589 barcelona 27 09 2020 festes de la merc  piromusical visto de200927225013

zentauroepp55149589 barcelona 27 09 2020 festes de la merc piromusical visto de200927225013 / FERRAN NADEU

Els veïns de Nou Barris no estem acostumats a les llotges. Per això, quan el teu balcó es converteix en una, és festa major. Literalment. No és costum a la Barcelona dels barris ‘cool’ que s’ho emporten tot (els locals de moda, les festes ‘instagrameables’, els concerts massius, les obres urbanístiques de coloraines) que el teu districte –aquest que molts no saben ni situar al mapa– sigui un dels quatre escenaris elegits per a un dels esdeveniments estrella de la Mercè: el Piromusical.

Qui ens havia de dir que el coronavirus ens donaria alguna cosa, a part de treure’ns-ho una mica tot. Ens ha regalat focs artificials en una època grisa. Ens ha canviat l’eixordador soroll pandèmic actual per 21 minuts de la música dels nostres avis. D’aquests que van arribar en massa a Nou Barris per fer-lo gran i que van criar, entre torrents, fills combatius que van lluitar per un barri digne, per un barri millor. Per un barri que sempre ha d’esperar massa per rebre una mica d’atenció.    

Notícies relacionades

Alguns veïns ja encreuen els dits perquè el 2021 el Piromusical torni a brillar sobre Can Dragó sense necessitat que hi obligui una pandèmia, tot i que només sigui per estalviar-se una tornada a casa de 14 parades en un metro atapeït, o per veure-ho des de la insospitada llotja del seu pis, en sabatilles i esquivant el torticoli a què et condemna el terra de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.  

Tampoc falta qui preferiria que els diners s’haguessin invertit en una altra cosa, com a ajuda als més afectats per la pandèmia, i converteixen irremeiablement el nostre plaer de diumenge passat en plaer culpable. A Nou Barris és difícil que s’oblidin els problemes, precisament perquè els tens diàriament trucant a la teva porta o a la del veí. Que la pirotècnia, que s’agraeix, no ens encegui. El barri demana més visibilitat i més mans esteses per buscar solucions reals, perquè no plogui sempre sobre mullat. Digues-me quan, quan, quan, com va sonar al Piromusical. 

Temes:

Festes