Peccata minuta

ADN

¡Quina mania la dels nostres patriotes a interessar-se tan vivament per l'ADN i l'antropologia forense!

2
Es llegeix en minuts
heribert-barrera

heribert-barrera

No em fan perdre la son les frases irreversiblement racistes que Heribert Barrera, líder d’Esquerra Republicana i president del Parlament de Catalunya entre 1980 i 1988, va pronunciar al seu dia i per les quals l’Ajuntament de Barcelona, amb el vot en contra del seu ERC i JxCat, acaba de retirar-li la Medalla d’Or que li va ser concedida(¿?)  a títol pòstum pel convergent Xavier Trias el 2012.

No em fan perdre la son barbaritats com: «La solució és expulsar els emigrants. Ens roben la feina» o «El coeficient intel·lectual dels negres és més baix que el dels blancs» perquè van morir amb ell, però sí les seves reverberacions actuals. A Torra li va faltar temps per tuitejar: «Lamentable. El president Barrera va ser un lluitador incansable per la llibertat. Vergonya immensa per a tots aquells que heu votat a favor de retirar-li la medalla [...]». Paraules molt esperables de qui es confessa fill espiritual dels pistolers germans Badia i de Daniel Cardona, cofundador de l’organització armada Nosaltres Sols! que no va tenir cap dubte en dictaminar: «Un crani d’Àvila no serà mai com un de la Plana de Vic», sense detallar quin dels dos contenia més i millors neurones. ¡Quina mania la dels nostres patriotes a interessar-se tan vivament per l’ADN i l’antropologia forense!

Vista i llegida la nostra hemeroteca més recent, no seria forassenyat pensar que el virus de la xenofòbia en alguns casos pugui anar associat a la condició de president/a del Parlament. Tres cites al peu de la lletra: Primera: «El PP no hauria de dir-se ‘PP de Catalunya’, sinó ‘PP a Catalunya’. Aquests són els nostres adversaris. La resta som el poble català». (Carme Forcadell, 2014). Segona: «La diputada Inés Arrimadas [...] s’ha de trobar molt malament a Catalunya. ¿Qui l’obliga a quedar-se aquí?». (Núria de Gispert, 2018). Tercera: «Catalunya augmenta les seves exportacions (porcines): Girauta a Toledo, Arrimadas a ‘Madriz’, Millo a ‘Andalusia’ i Dolors Montserrat a la UE». (Núria de Gispert, bis, 2019).

El pertinaç virus va arribar fins i tot a colar-se a l’alcova presidencial quan Justo Molinero va preguntar a la primera dama («¡Això és una dona!») si li molestava que el MHP José Montilla fos d’origen andalús, a la qual cosa la senyora Ferrusola va respondre: «Un andalús amb nom en castellà, sí, em molesta molt, molt».

Última cita: «Em dic ‘Artur’ des de l’any 2000, ja que soc lliure per canviar-me el nom». (Artur Mas i Gavarró. Barcelona, 1956).

Notícies relacionades

PS: A reveure, Michael Londsdale, Juliette Greco, Michael Londsdale, Juliette Greco,Hermann Bonnin.