Dues mirades

Ferides

Ni tan sols és necessari pensar en una agressió sexual. Una mirada lasciva, un piropo no desitjat és una punxada a la cicatriu heretada de la violència

1
Es llegeix en minuts
sexismo

sexismo / Miguel Lorenzo

Les xifres són ferides a la pell. Algunes, aparentment curades. Altres, amb la cicatriu a flor de pell. La memòria del mal, de la humiliació, de la por. La meitat de les dones a Espanya han patit algun tipus de violència en algun moment de les seves vides. Violència per la seva condició de dona. Ferides que van des de la intimidació fins a la violació. Les noves dades de la macroenquesta de la violència contra la dona (Ministeri d’Igualtat) són demolidores. Més del 70% de dones d’entre 16 i 24 anys han patit violència. Un 13,7% de caràcter sexual. Un 2,2% han sigut violades més d’una vegada a la vida. I un 21,5% del total han patit violència física. ¿De debò els negacionistes de la violència de gènere creuen que són només números?

Ni tan sols és necessari pensar en una agressió sexual. Una mirada lasciva, un piropo no desitjat és una punxada a la cicatriu heretada de la violència. Una advertència de la fragilitat, de l’exposició del teu cos. La nit, el carrer, tot, absolutament tot, cobra un significat diferent des de la mirada d’una dona. Menysprear aquesta realitat només afegeix sal sobre les ferides.